Названо кілька причин, з яких бойовики пішли на штурм Авдіївки
Категорія
Події
Дата публікації

Названо кілька причин, з яких бойовики пішли на штурм Авдіївки

Названо кілька причин, з яких бойовики пішли на штурм Авдіївки
Джерело:  online.ua

Є кілька причин, за якими бойовики так званої ДНР почали наступ в районі Авдіївки.


Про це волонтер Мирослав Гай розповів в інтерв'ю на ONLINE.UA.


"Я думаю, що є кілька причин того, - відповів Гай на питання журналіста. - Але я завжди додаю, що я — не військовий експерт, і це є моєю особистою приватною думкою. Я думаю, що одна з причин — це перемовини в нормандському форматі, які мають бути, і на яких нібито має підніматися питання України. У нас завжди, коли є якісь важливі дипломатичні перемовини, виникає напруга на фронті. Тому що росіяни використовують бойові дії як методи шантажу і впливу в дипломатичних переговорах".


Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.


"Друге питання — це те, що Збройні Сили останнім часом багато звітують про свої тактичні успіхи. І зрозуміло, що бойовикам, приватним військовим компаніям і керівництву цього ОРДЛО, які отримують кошти від Російської Федерації, потрібно теж показувати якісь результати. Інакше виникає питання, за що їм платить Кремль, якщо йде просування ЗСУ?", - додав він.


"В інформаційному плані ми виграємо в цьому сенсі. У них — паніка, у нас — впевненість у своїх діях. Крім того, моральна і юридична сторона наша абсолютно в порядку, тобто, на нашому боці правда, як то кажуть. Відповідно бойовикам теж потрібно звітувати про якісь успіхи. От їхній Пєсков вже звітує, що вони взяли Авдївку. Це брехня, але в інформаційному тлі на російських каналах будуть показувати цю брехню, видаватимуть її за правду і, відповідно, матимуть якісь свої там чи дивіденди, чи я не знаю, що вони з цього хочуть отримати, - продовжив волонтер. - Ну, і давайте не забувати, що були перемовини Петра Олексійовича (Порошенка, — ONLINE.UA) в Німеччині. Він був змушений перервати перемовини з Ангелою Меркель і терміново вилітати в Київ, збирати РНБО через ситуацію в Авдіївці".


Читайте також: Жорстокі бої на Донбасі: з'явився тривожний прогноз щодо дій Росії


"І четверте — це те, що ми ж не знаємо, про що розмовляли Путін з Трампом. Є тільки попередня інформація, що мова йшла про Україну. Я не знаю, може, вони якось недобре поговорили, тому що Путін же відмовляється сприймати Україну як суб’єкт процесу. Нас сприймають як об’єкт. Вони так думають. І бажають вести перемовини з американською стороною чогось. Розумієте? Так що, гадаю, це теж — засіб такого психологічно-дипломатичного впливу. Шантаж. Мовляв, а хочете ми вам зробимо зараз біженців, як у Сирії? Зробимо гуманітарну катастрофу в центрі Європи, якщо ви не будете з нами розмовляти. А розмовляти треба з нами", - підкреслив він.


"Немає ніколи якоїсь однієї причини. Завжди є комплекс причин. І розглядати ситуацію завжди треба в комплексі", - резюмував Гай.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Бойовики панікують і брешуть, що українська армія штурмує Донецьк - Мирослав Гай про боях за Авдіївку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?