Британія зробила важливий крок до виходу з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія зробила важливий крок до виходу з ЄС

Британія зробила важливий крок до виходу з ЄС
Джерело:  BBC

Палата громад парламенту Великобританії схвалила в першому читанні приведення в дію статті 50 Лісабонського договору, яким регулюється порядок виходу з Євросоюзу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Рішення було прийнято після двох днів дебатів голосами 498 депутатів, проти виступили 114 парламентаріїв, серед яких Шотландська національна партія і ліберальні демократи, а також 47 депутатів-лейбористів і один консерватор, які пішли проти лінії своїх партій.
Друге читання законопроекту, в ході якого буде обговорюватися більш докладно, призначено на 6 лютого, повідомляє Reuters.


Читайте також: Референдум у Великій Британії: в Шотландії та Ірландії зробили гучні заяви

Як відомо,  документ було внесено до парламенту після рішення Верховного суду Великобританії, котрий постановив, що уряду потрібна згода депутатів для формального запуску переговорів щодо виходу з ЄС.

Раніше прем'єр-міністр Тереза Мей оголосила, що має намір офіційно повідомити Євросоюзу про вихід Британії, і тим самим почати процедуру за статтею 50, до кінця березня 2017 року.


Як повідомляв ONLINE.UA,  на референдумі  у червні 2016 року 51,9% мешканців Британії виступили за вихід країни зі складу ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?