Гонтарева зробила гучну заяву щодо "ПриватБанку"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гонтарева зробила гучну заяву щодо "ПриватБанку"

Гонтарева зробила гучну заяву щодо "ПриватБанку"
Джерело:  ЛІГА.net

Україна може з вигодою продати націоналізований "ПриватБанк" протягом найближчих 3-4 років.
Про це заявила глава Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її інтерв'ю liga.net.
"Банк реально продати з хорошим для держави мультиплікатором, але, можливо, на це доведеться витратити 3-4 роки. Європейський банк реконструкції і розвитку вже запрошено до участі в капіталі. Вірю, що там буде success story (історія успіху)", - розповіла вона.
Також глава НБУ додала, що питання продажу банку вже обговорювалося з головою Мінфіну Олександром Данилюком.
Читайте також: На ціоналізація "ПриватБанку": Коломойський продовжить грати в кішки-мишки з Порошенком
"Спочатку повинна бути прийнята стратегія управління державними банками. Стара стратегія, яку ми писали ще з Наталією Яресько (екс-глава Мінфіну - Ред.), після націоналізації "ПриватБанку" застаріла. Зараз держава контролює 50% банківського ринку", - підкреслила Гонтарева.
При цьому вона зазначила, що наразі у "ПриватБанку" є хороший баланс і неякісний кредитний портфель.
"Якщо екс-акціонери реструктуризують його, то нинішній рівень капіталу буде навіть надмірним, і гроші будуть повертатися державі", - резюмувала глава НБУ.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міністерство фінансів викупило 100% акцій націоналізованого ПАТ КБ "ПриватБанк" за 1 гривню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?