Бойовики ДНР готують жорстоку провокацію в Донецьку: в мережі дізналися деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР готують жорстоку провокацію в Донецьку: в мережі дізналися деталі

Бойовики ДНР готують жорстоку провокацію в Донецьку: в мережі дізналися деталі

Бойовики так званої ДНР готують в окупованому Донецьку провокацію, розміщуючи в житлових кварталах міста важке озброєння і готуючись стріляти по Авдіївці.


Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook правозахисника Сергія Наумовича.
"Друзі, мені надійшла важлива інформація з Донецька. Схоже на те, що назріває велика провокація "звільнених відпускників" з РФ. Моє джерело на окупованій території має в своєму розпорядженні дані про те, що озброєні люди і так звані "МНС ДНР" почали примусову евакуацію Київського району без пояснення причин, а завтра просять тих, хто не встигне виїхати, не виходити з квартир. По всьому Київському району Донецька розміщують РСЗВ великого калібру і направляють на північ. Саме в тій стороні знаходиться Авдіївка. Очевидно, що планується масований обстріл по Авдіївці", - написав він.

Читайте також: Бойовики ДНР продовжують вогонь з житлових кварталів: з'явилося відео
За його словами, жителі окупованого Донецька обговорюють цю інформацію на форумах.
"Підтвердження слів мого співрозмовника з'являється на відповідних форумах жителів Донецька, де обговорюється, що сьогодні вдень в Київському районі людям стукали в квартири, говорили що у них є час-два на збір особистих речей. Озброєні люди наказують збиратися біля автобусів", - повідомляє правозахисник.
Він заявив, що є ймовірність того, що бойовики ДНР можуть обстріляти Донецьк з артилерії.
"Все вказує на те, що найближча доба буде для жителів Авдіївки і бійців ЗСУ дуже важкою. Також дуже вірогідний провокаційний обстріл Донецька артилерією "армії ДНР". Фотографії постраждалих кварталів надалі підуть зрозуміло куди - в ОБСЄ, в Брюссель, в Білий дім для адміністрації Трампа і т.д", - додав Наумович.
Як повідомляв ONLINE.UA,  міжнародна група розслідувань Bellingcat встановила, що бойовики ДНР стріляли з "Градів", встановлених в житлових кварталах на сході окупованого Донецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?