НАТО зробило гучне зізнання про атаки російських пранкерів
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО зробило гучне зізнання про атаки російських пранкерів

НАТО зробило гучне зізнання про атаки російських пранкерів

У НАТО розповіли, що запобігли провокації російських пранкерів, спрямованій на дискредитацію генерального секретаря альянсу Йенса Столтенберга й України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.
Про те, що російські телефонні хулігани готували провокацію розповів виконуючий обов'язки глави місії України при НАТО Єгор Божок.
"Починаючи з учорашнього дня місія у взаємодії з приватним офісом генерального секретаря НАТО намагається відбитися від атак пранкерів, які від імені керівництва Адміністрації президента України активно намагалися влаштувати нібито телефонну розмову між президентом Петром Порошенко і генеральним секретарем Йенсом Столтенбергом. Також вони намагалися влаштувати телефонну розмову, тут я підкреслюю, між заступником глави адміністрації президента України Костянтином Еловеєвим (Костянтин Єлісєєв) і генеральним секретарем НАТО. Всі ці спроби були відразу зафіксовані службою безпеки НАТО", - сказав він.
Про це відразу ж проінформували українську сторону.
"Із учорашнього дня ми разом спостерігаємо за цією активністю пранкерів, які намагалися влаштувати провокацію. За те, що вона їм не вдалася, вони зробили очевидний фейк, чим насмішили всіх і в НАТО, і в Україні, адже про те, що відбувається знали і тут, і в Києві", - зазначив український дипломат.
Читайте також: У НАТО вже бояться чіпати Росію: з'явилися резонансні подробиці
За його словами, російська сторона "не гребує нічим для того, щоб дискредитувати НАТО, дискредитувати Україну, створити потрібний їм інформаційний фон для того, щоб прикрити свої огидні дії на сході України".
В.о. глави місії вважає, що "відповідні спроби робитимуться в усіх напрямках".
"Але той, хто попереджений, той озброєний. Завдяки цим вчорашнім недолугим спробам якихось клоунів влаштувати непотрібне шоу, і завдяки тому, що сьогодні через невдачі цих спроб був зроблений очевидний фейк, і в НАТО, і в Україні знають, що в найближчій перспективі ці спроби не виключені. За це ми цим горе-жартівникам щиро вдячні", - сказав Божок.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російські ЗМІ перебрехали заяву генсека НАТО Йенса Столтенберга про анексію Криму, представивши його слова так, нібито він назвав це "приєднанням".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?