Росія вже три роки готується до війни, і не обов'язково з Україною - волонтер
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія вже три роки готується до війни, і не обов'язково з Україною - волонтер

Росія вже три роки готується до війни, і не обов'язково з Україною - волонтер
Джерело:  online.ua

Росія протягом останніх років веде підготовку до війни: будує нові залізні дороги, приймає відповідні закони та проводить навчання військових.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив ветеран АТО і волонтер Мирослав Гай.
"Ми бачимо, що зараз вони (росіяни – Ред.) законодавство прийняли, яке дозволяє строковикам підписувати короткострокові контракти і їхати воювати за кордон. Тобто Росія ці три роки проводить підготовчі дії до війни", — підкреслив він.
При цьому ветеран додав, що йому невідомо, з ким готуються воювати росіяни.


Читайте також: Як в Росії набирають найманців на Донбас: соцмережі обурило фото

"Може, з нами, може, може, не з нами. Але ми це бачимо. Вони посилюються. Вони підготували законодавчу базу, ось ми дивимося, які закони вони приймають, як вони збільшують кількість силовиків, як безпрецедентну кількість генералів було звільнено або вбито, і нові прийшли силовики", - зазначив Гай.
Також він звернув увагу на те, що "представники силових відомств РФ стали губернаторами всіх областей, губерній чи як вони в них називаються, які межують з Україною".
У той же час, Росія займається інформаційно-психологічною війною: "розсилає СМСки, розпускає чутки щодо великого наступу з боку РФ у майбутньому".


"Тобто лякають людей. Крім того, зараз же погрожують, що будуть навчання у них великі йти влітку, називаються "Захід-2017", коли вони обіцяють зігнати там мало не 500 тисяч осіб. Щоправда, Не знаю, де вони їх там збираються тримати..." — додав Гай.
Ще одним доказом підготовки Росії до війни стало будівництво залізниць в обхід України.


Читайте також: Стали відомі зарплати бойовиків на Донбасі

"Ми бачимо, що Росія будує залізницю в обхід України. А головна мета залізниці в РФ, як спадкоємиці Радянського Союзу, одна: не возити людей, а возити техніку. Тому що залізниця для армій Радянського Союзу і зараз РФ — це основний засіб транспортування військової техніки", — підкреслив волонтер.


При цьому він додав, що всі мирні жителі на Донбасі бояться війни, "тому що всі знають, яка кількість техніки наганяє Росія".


"Все ж таки мають родичів з обох сторін. Всі бачать особовий склад, всі бачать озброєння і розуміють, що ось так просто ця війна не закінчиться", — резюмував ветеран АТО.


Більше читайте  в інтерв'ю на ONLINE.UA: На Донбасі є приватні армії Путіна, але й до нас не просто так їдуть військові НАТО - Мирослав Гай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?