Злочини проти Майдану: суд полегшив життя одному з підозрюваних
Категорія
Події
Дата публікації

Злочини проти Майдану: суд полегшив життя одному з підозрюваних

Злочини проти Майдану: суд полегшив життя одному з підозрюваних
Джерело:  online.ua

Суд звільнив з-під варти колишнього бійця харківського "Беркуту", підозрюваного в скоєнні злочинів проти Майдану.


Про це заявив керівник Департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112.ua.


Читайте також: Україні запропонували цікавий спосіб завершити революцію, яка почалася на Майдані


"Сьогодні Апеляційний суд звільнив з-під варти підозрюваного з харківського "Беркуту", - сказав Горбатюк і зазначив, що це не перший випадок пом'якшення запобіжного заходу силовикам, підозрюваним у злочинах проти активістів Євромайдану. - Чому це відбувається - не зрозуміло. На мою думку, ці рішення не обґрунтовуються вмістом підозр".


Він також підкреслив, що для уникнення розгляду справ проти силовиків суди використовують самовідводи, змінюють підсудність, безпідставно повертають справи в прокуратуру і т.п.


Горбатюк зазначив, що на сьогоднішній день 351 особа повідомлена про підозру у вчиненні злочинів проти Майдану, 221 справу відправили до суду, по 35-ти з яких вже винесли вироки.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в спеціальному управлінні ГПУ з розслідування злочинів проти "Майдану" в 2013-2014 роках, схиляються до версії про те, що в Сергія Нігояна, Михайла Жізневського і Романа Сеника могли стріляти тодішні силовики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?