Росія розбурхала мережу відмовою видати винних у розстрілі Майдану
Категорія
Події
Дата публікації

Росія розбурхала мережу відмовою видати винних у розстрілі Майдану

Росія розбурхала мережу відмовою видати винних у розстрілі Майдану
Джерело:  online.ua

Росія відмовилася видати Україні 12 колишніх бійців "Беркута", яких звинувачують у розстрілі активістів Майдану, з огляду на отримання ними громадянства РФ.


Про це заявив керівник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112.ua.


Читайте також: Злочини проти Майдану: суд полегшив життя одному з підозрюваних


"Це ми говоримо про епізод 20 лютого, де інкримінується причетність до розстрілів 26 "беркутівців", 5 з яких знаходяться під вартою і відбуваються судові засідання. Інші в розшуку. Ми направили, враховуючи оперативні дані про те, що вони можуть перебувати на території РФ, запити про їх екстрадицію. Про екстрадицію ми всіх 21 направили, але на сьогодні прийшла відповідь, що 12 осіб отримали громадянство РФ, двоє з них - право на тимчасове проживання", - говорить Горбатюк.


За його словами, колишній командир "Беркута" Дмитро Садівник отримав громадянство Росії вже через півтора місяці після втечі з-під домашнього арешту в Україні.


"Напевно, була якась спрощена процедура. А якщо говорити про законодавство РФ, спрощене застосовується до тих, хто приніс якусь користь РФ. Виникає питання, чому була така швидкість в наданні громадянства", - підкреслив Горбатюк і додав, що стосовно екстрадиції інших підозрюваних Росія ще не відповіла.


У соцмережах прокоментували таке рішення Росії. Так, користувач MAWRON_UA написав: "Це ще раз доводить, що РФ почала війну вже на Майдані, а в Криму та на Донбасі продовжила".



Як повідомляв ONLINE.UA,  в спеціальному управлінні ГПУ з розслідування злочинів проти "Майдану" в 2013-2014 роках, схиляються до версії про те, що в Сергія Нігояна, Михайла Жізневського і Романа Сеника могли стріляти тодішні силовики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?