Український міністр жорстко пройшовся по країні ЄС через Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Український міністр жорстко пройшовся по країні ЄС через Росію

Український міністр жорстко пройшовся по країні ЄС через Росію
Джерело:  mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розкритикував  ідею поступового зняття санкцій з Росії, яку висунув його колега з Австрії Себастьян Курц.

Про це він заявив в інтерв'ю австрійському журналу "Профіль", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.
"Я не бачу сенсу. Росія наполягає на тому, що вона не є стороною конфлікту, не демонструє жодного каяття чи готовність виправити те, що вона накоїла. Тобто ми хочемо підсолодити Росії те, про що вона навіть не хоче слухати", — підкреслив дипломат.
При цьому Він додав — такий крок означатиме, що "ми робимо крок назустріч тому, хто продовжує наполягати на своєму праві перекроювати кордони Європи і на свій розсуд нападати на своїх сусідів".


Читайте також: Розмова Порошенко і Трампа: в Україні відзначили, як припечатали Росію

"Ми хочемо стимулювати злочинця, аби той в цьому році вбив менше, ніж у минулому. Хіба це не збочена логіка?" — розповів він.


На його думку, було б правильним змусити злочинця повернутися до основ міжнародного права і виправити свої злочини, і тільки потім можна було б міркувати про пом'якшення покарання.


Клімкін також припустив, що санкції ЄС є однією з двох причин, з яких Росія "не набагато ближче підступилася до кордонів Євросоюзу".


"Перша причина - це готовність України оборонятися. Друга - це відчуття того, що будь-яке порушення міжнародного права буде мати фінансові наслідки", - сказав він.


Нагадаємо, раніше  в інтерв'ю ONLINE.відомий російський публіцист розповів, що президент Росії Володимир Путін міг запропонувати главі Білого дома Дональду Трампу в обмін на зняття санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?