Названо дві невдачі Путіна, які загрожують йому великими проблемами
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо дві невдачі Путіна, які загрожують йому великими проблемами

Названо дві невдачі Путіна, які загрожують йому великими проблемами
Джерело:  online.ua

У президента Росії Володимира Путіна можуть виникнути проблеми через економічні негаразди в РФ, а також руйнування демократичних інститутів і слабку реальну підтримку.
Таке припущення в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський політолог і історик Михайло Савва.
"Невдачі пов'язані з двома сферами - економіка і розвиток демократії. Демократія імітується на 100%. Вибори - не вибори, тому що альтернативні політики затоптані владою. Машина пропаганди працює з такою силою, що навіть відпадає потреба в масових фальсифікаціях під час голосувань. Однак практично вся ця підтримка Путіна - лише лайк в Facebook, але не вихід на вулицю. І ніколи більшість не ходить робити революцію. Якщо система влади почне падати, то 86% пасивної підтримки Путіна не врятують", - вважає Савва.
Читайте також: Назван о регіони Росії, які загрожують Кремлю сепаратизмом
За словами експерта, важливою загрозою режиму Путіна в Росії є падіння цін на нафту і газ, а також невдоволення в своєму становищі представників регіональних еліт.
"Ще до 2014 року російська економіка повністю вибрала ресурси для розвитку традиційним шляхом, вуглеводнева модель себе вичерпала. Ціни на нафту і газ впали, а диверсифікувати економіку не вдалося, хоча таке завдання ставилося в президентство Медведєва. Гасло модернізації було головним гаслом періоду Медведєва, починаючи з його відомої статті 2009 року "Росія, вперед". Все це не вийшло. Як тільки ціни на нафту і газ впали, почалися проблеми. Ці проблеми не пов'язані з настроями росіян, їх думка нікого не хвилює, включаючи Кремль. Поки у війні телевізора і холодильника перемагає телевізор", - зазначає Савва.
"Тут інша серйозна проблема - скорочення кормової бази для елітних груп. В "жирні" нафтові роки керівники суб'єктів федерації знали, що вони отримають достатньо грошей, щоб розкрасти їх, і щось навіть залишиться населенню. Ця галявина різко скоротилася. В останні місяці в Росії спостерігається зростання невдоволення керівників суб'єктів РФ, перш за все республік, наростають суперечності між Кремлем і регіональними елітами", - резюмує політолог.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: З Путіним не можна домовитися, є одна умова вирішення питання Донбасу - російський політолог

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?