Політтехнолог розповів, як символами партії Ющенка могли стати їжачок і бджоли
Категорія
Культура
Дата публікації

Політтехнолог розповів, як символами партії Ющенка могли стати їжачок і бджоли

Політтехнолог розповів, як символами партії Ющенка могли стати їжачок і бджоли
Джерело:  online.ua

Символами партії "Наша Україна" на чолі з Віктором Ющенко у 2002 році пропонували зробити їжачка або бджіл, але ідею не підтримали, і в результаті символікою партії стало сонце, що сходить з-за обрію в кольорах українського прапора.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів політтехнолог Сергій Гайдай.
"З 2002 року, ще до "помаранчевої революції" ми працювали над айдентикой (візуальна складова бренду, покликана підвищити його впізнаваність і створити враження цілісності, — ONLINE.UA). Тоді були спроби робити кальки з Росії: "А ось давайте знайдемо тотемна тварина!", у США є слон і осел, в Росії все тоді активно крутилося навколо ведмедики, згадувалися Олімпійські ігри, де обов'язково був тотем", - пригадав він.
Також Гайдай розповів ,що "для "Нашої України" пропонувалися бджоли, їжачки, буйвіл, воли".


Читайте також: Є лиш один спосіб завершити революцію в Україні — політтехнолог Гайдай


"Все це не подобалося, але оскільки Ющенко був прихильником Трипільської культури, ми прийшли до таких символів, як коло і сонце. Якщо пам'ятаєте, першої символікою "Нашої України" було сонечко, виходить з-за обрію, який був зображений у вигляді українського прапора", - розповів Гайдай.
Також він додав, що його ідею представили Ющенко, йому сподобалося.
"Як людина, яка бавиться пензликом і фарбами, він порахував, що трохи чи не він це і намалював. Якийсь час це символіка жила — на білому тлі", - зазначив експерт.



У той же час, він заявив, що не був причетний до створення безпосередньо помаранчевого кольору в символіці".


"Вона була створена командою Ігоря Гриніва, який тоді був провідним політтехнологом саме президентської кампанії Ющенка, не партії "Наша Україна". Кажуть, це було просто прагматичним рішенням, потрібно було виділятися, помаранчевий виділявся, згадайте, в якій формі ходять дорожні робітники, щоб їх помічали в сніжну пору або в сутінках. Мені говорили, що політтехнолог Ярослав Лисак запропонував помаранчевий колір, і була запропонована підкова як символ удачі. Ось це були ідеї Лисака або ж команди Гриніва", — резюмував експерт.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Ми вигадали гасло Roshen, але зараз я з Порошенком працювати не стану - політтехнолог Гайдай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?