У Гройсмана пригрозили однією проблемою через блокаду Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана пригрозили однією проблемою через блокаду Донбасу

У Гройсмана пригрозили однією проблемою через блокаду Донбасу

Якщо не будуть відновлені поставки вугілля з Донбасу, припинені в зв'язку з блокадою окупованих територій, можуть початися відключення електроенергії.
Про це в ході прес-конференції заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
За словами міністра, наявних запасів антрацитового вугілля вистачить приблизно до кінця зими. "Якщо буде повністю перекрита зона АТО, я можу підтвердити, що ми перейдемо (певний період у нас буде для адаптації), все-таки, до віялових відключень і до обмежень. У нас розроблено графік", - зазначив він.
Читайте також: У Гройсмана жорстко відповіли ООН щодо Донбасу: опубліковано відео
"На тих запасах, які у нас є, ми можемо протриматися приблизно до кінця березня, але в зв'язку з тим, що антрацитову групу ми можемо диверсифікувати поставками і з ПАР, і Австралії, і Китаю, час поставки як мінімум 50-55 днів, розрив ми повинні компенсувати чимось, і ця компенсація можлива за рахунок обмежень генерації", - додав Насалик.
Тим часом начальник Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін дав прес-конференцію, на якій заявив, що блокада фактично припинена.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше В'ячеслав Аброськін оголосив про розблокування дороги поблизу міста Часів Яр, яку раніше перекрили учасники блокади Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?