Росія згортає ДНР-ЛНР: в Україні пояснили вбивство Гіві
Категорія
Події
Дата публікації

Росія згортає ДНР-ЛНР: в Україні пояснили вбивство Гіві

Росія згортає ДНР-ЛНР: в Україні пояснили вбивство Гіві
Джерело:  online.ua

Убивство ватажка банди бойовиків угруповання ДНР "Сомалі" Михайла Толстих з позивним "Гіві"

здійснили в рамках ліквідації проектів ДНР-ЛНР.


Загибель бойовика Гіві в Донецьку: всі подробиці, фото і відео


Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив український блогер та волонтер Серж Марко.


"Це усунення медійних особистостей, яких створювала Росія. Адже і Гіві, і

Моторола (убитий в жовтні минулого року в Донецьку

, - ONLINE.UA) - це медійні особистості. Як і той же Стрєлков (російський диверсант, колишній ватажок бойовиків ДНР Ігор Стрєлков-Гіркін, - ONLINE.UA) - він же теж медійна особистість, по суті. Сказати, що він там щось вирішував особливо - не можна. Стрєлков був таким ось містком, передавальною ланкою, ну і, знову ж таки, медійною особистістю. Це була ширма. Ніхто ж не знає генералів, які керують армійським корпусом ЛНР/ДНР, правильно? Але всі знають Гіві і Моторолу. Це були образи, за якими вже ховалося щось. Якщо їх почали прибирати - значить, ці образи вже не потрібні", - підкреслив волонтер.


Серж Марко назвав два варіанти того, чому образи бойовиків стали не потрібні: "Або вони хочуть виставити зараз на перший план вже реально російську армію, якихось реальних офіцерів, але вже не медійних - просто роботяг. Тобто, мавр зробив свою справу - мавр може спокійно лежати в труні. Ці "маври" свою справу зробили. Або Росія згортає цей "проект" (ДНР-ЛНР, - ONLINE.UA). І їй не потрібні якісь символи, навколо яких могли б гуртуватися люди, незгодні з якимись змінами. Люди, які могли б, спираючись на цих "лідерів", намагатися кудись йти. Тому що така особистість - це місце концентрації".



Читайте також

:

Уби

вство Гіві: ватажок ДНР насмішив соцмережі погрозами Україні


"Більшість бойовиків скаже: ми не хочемо нікуди йти - ось ти, Гіві, давай щось робити. Нема Гіві - йти, начебто як і немає до кого. Об'єднувати нікому. Тому - дуже цікава ситуація. З урахуванням того, скільки було знищено на тому боці людей за останній час... був знищений (екс-ватажок ЛНР, - ONLINE.UA) Болотов, отруєний - причому, отруєний в Росії. Був знищений "начальник міліції ЛНР" (Олег Анащенко, - ONLINE.UA ). Зараз - Гіві. До цього - Моторола...", - згадав блогер.


Також він назвав найбільш вірогідну, на його думку, причину з двох: "Я думаю, що це, все-таки, згортання. Тому що якби це була ескалація, то, в принципі, їм не варто було знижувати загальний моральний дух знищенням Гіві. Вони це зробили б трошки пізніше. Або раніше".


Повний

текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Гіві вбили росіяни, наступним буде Стрільців: названі дві основні версії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?