Нардеп від БПП став причиною гучного дипскандалу: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп від БПП став причиною гучного дипскандалу: з'явилося відео

Нардеп від БПП став причиною гучного дипскандалу: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Депутат від БПП Олексій Гончаренко, протестуючи проти висловлювань посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля про вибори на окупованому Донбасі, намалював графіті на частині Берлінської стіни біля посольства ФРН в Києві. За фактом події дипустанова констатувала порушення Віденської конвенції про дипломатичні відносини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву посольства Німеччини.
За фактом інциденту в правоохоронних органах Києва заявили, що вчинок Гончаренка повинні розглядати в прокуратурі через депутатський імунітет. У прокуратурі зазначили, що порушення є адміністративним, а не кримінальним, і має розглядатися поліцією.
Читайте також: М ЗС України жорстко відповів на слова посла Німеччини щодо Донбасу
"Посольство Федеративної Республіки Німеччина дуже шкодує у зв'язку з пошкодженням і нівеченням депутатом Гончаренком фрагмента історичної Берлінської стіни, розташованої на території Посольства. Падіння Берлінської стіни для всіх європейців, а також і за межами Європи, символізує звільнення від комунізму і радянської гегемонії. У той же час має місце порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини", - йдеться в заяві посольства ФРН.
У мережі з'явилося відео малювання графіті на фрагменті Берлінської стіни депутатом:



Відзначається, що фрагмент Берлінської стіни встановили в листопаді 2009 року в Києві з нагоди 20-річчя її падіння.


Як повідомляв ONLINE.UA, в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

Ернст Райхель заявив, що вибори на окупованій частині Донбасу можна провести і в присутності військ РФ

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?