У Меркель хитро прокоментували скандальні слова посла про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель хитро прокоментували скандальні слова посла про Донбас

У Меркель хитро прокоментували скандальні слова посла про Донбас
Джерело:  Укрінформ

У Німеччині хитро заступилися за свого посла в Україні Ернста Райхеля, який заявив про можливість виборів на Донбасі до виведення російських військ, припустивши, що вибори можуть пройти, коли про це домовляться Київ і Москва.
Про це заявив офіційний представник німецького МЗС Мартін Шефер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Звичайно, такі регіональні вибори, за умовами Мінських угод, тільки тоді можуть бути проведені, коли обидві сторони досягнуть розуміння по їх модальності", - сказав дипломат.
Також він запевнив, що не бачить протиріч в заяві німецького посла і офіційній позиції Берліна.
Читайте також: М ЗС України жорстко відповів на слова посла Німеччини щодо Донбасу
"Ні в якому разі це не суперечить нашій позиції: наші зусилля спрямовані на те, щоб повернути Україні суверенітет над всією її територією... На це спрямовані і Мінські домовленості", - заявив Шефер.
Крім того, дипломат додав, що процес регіональних виборів - важливий крок з відновлення демократії і верховенства права в цій частині України і повідомив, що відновлення контролю над кордоном має стати завершенням процесу, що складається з 13 пунктів.
"Хочу ще раз підкреслити, що ніхто, включаючи нашого посла в Києві, не має ні найменших сумнівів у тому, хто в кінцевому рахунку несе відповідальність за розв'язання цього конфлікту... Ніхто в уряді не сумнівається, що для сепаратистів на Донбасі існує логістична, фінансова і військова допомога з Росії", - заявив він.
При цьому Шефер додав, що "не може стверджувати, що такі регулярні війська є на зайнятих сепаратистами територіях".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив про те, що "не обов'язково, що вибори на Донбасі можуть відбутися тільки тоді, коли там не буде російських військ або на кожній міській адміністрації буде вивішений український прапор".
Ці слова викликали бурю обурення в Україні, а посла викликали в МЗС для пояснень.
У свою чергу народний депутат від БПП Олексій Гончаренко, висловлюючи свій протест, помалював частину стіни біля посольства Німеччини в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?