Гроші закінчаться в цьому році: Росії дали прогноз щодо протестів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гроші закінчаться в цьому році: Росії дали прогноз щодо протестів

Гроші закінчаться в цьому році: Росії дали прогноз щодо протестів
Джерело:  online.ua

Грошові запаси Росії вичерпаються вже в 2017 році, незважаючи на спроби Кремля економити; а відсутність запасів призведе до масових протестів в більшості регіонів.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.
"Структура управління влади так влаштована, щоб Кремль міг централізовано розподіляти ресурси. Хто більш лояльний, той отримує більше грошей. Багато регіони фактично обирають між лояльністю до власного населення і Кремлю. Коли немає грошей, регіональна еліта — в ситуації між молотом і ковадлом", - підкреслив він.


Читайте також: Росія згортає ДНР-ЛНР: в Україні пояснили вбивство Гіві

Політик зазначив, що "це замкнуте коло, тому що вигідніше бути лояльним до Кремля, але тоді виникають проблеми зі стабільністю, а це стає ознакою нелояльності регіону: протести, занадто активні дії опозиції".
"Це нерозв'язна задача, з цим пов'язана часта зміна губернаторів. Протести в регіонах зростають. Тільки за "прогулянок опозиції" 60 регіонів вже бере участь, як каже Марк Гальперін ("Прогулянка опозиції" — регулярна протестна акція, проведена об'єднаними силами несистемної опозиції РФ у форматі прогулянок групи громадян від точки "А" до точки "Б". Акція навмисно проводиться без будь-якої атрибутики, гасел, скандування, плакатів і так далі, що не дає можливості влади якимось чином її заборонити або перервати, — ONLINE.UA). Це ознака наростаючих протестів", - додав він.
Боровий звернув увагу на те, що "громадяни отримують інформацію не тільки ЗМІ, але і від цінників в магазині".
"У РФ десь 70% людей витрачають всі свої ресурси на їжу. Це виживання. У деяких регіонах ситуація відчайдушна. Тому обмеження ресурсів створює нестабільну ситуацію в регіонах", - додав політик.
В якості прикладу опозиціонер запропонував ситуацію, коли "у вас $5000 в кишені, і ви перестаєте отримувати зарплату, у вас не видно жодних перспектив".


Читайте також: Війна Путіна з Україною: названі три сценарії продовження

"Ці $5000 — єдине, на що ви можете існувати. Причому деяких ресурсів вже фактично немає, вони присутні номінально. Наприклад, якщо у вас є іпотечний кредит, обов'язки перед дітьми та родиною, перед якимись проектами", - розповів він.


За його словами, подібна ситуація зараз і в Росії.


"Зобов'язання за вже прийнятими проектами з лишком покривають ресурси. Гроші начебто є, але вони для того, щоб виконувати зобов'язання перед пенсіонерами, силовиками, бюджетниками. Тому говорити, що ФНБ (Фонд національного добробуту — є частиною золотовалютних резервів РФ, задуманий для страхування пенсійних виплат – Ред.) є — це досить умовний вираз", - додав він.


"Зрозуміло, що в 2017 році це все закінчиться при будь-якій формі економії. Треба думати, що буде далі. Сьогодні нафта — $55, а завтра, після лібералізації нафтогазової галузі в США, а це збирається зробити Трамп, нафта може опуститися до $30. Робити ставку на можливі майбутні ресурси немає сенсу. Ресурси будуть танути, зробити з цим нічого не можна", - резюмував він.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Вбивство Гіві та істерики Лукашенка на адресу Росії пов'язані з однією причиною - Костянтин Боровой.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?