У Черкаській облраді побилися через мову: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Черкаській облраді побилися через мову: з'явилися фото і відео

У Черкаській облраді побилися через мову: з'явилися фото і відео
Джерело:  Прочерк

У Черкасах на засіданні обласної ради сталася бійка між депутатом від ВО "Свобода" і екс-регіоналом, причиною став мова виступу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Прочерк".

Директор готельного комплексу "Дніпро", колишній депутат облради від Партії регіонів Борис Лебедцов намагався виступити російською мовою, в той час як свободівець Юрій Ботнар вимагав від нього говорити по-українськи.
Представники "Свободи" вимагали від Лебедцова говорити по-українці, але той відмовився. Тоді до трибуни підійшов Ботнар і спробував виштовхати доповідача, але Лебедцов пручався.


Читайте також: Воно було прем'єром: Азаров наговорив стос дурниць про Україну

В результаті суперечка, яка переросла в бійку, яку розборонили інші депутати.
Пізніше, після штовханини біля трибуни, Лебедцова таки умовили виступити на українському.
Він заявив: "якщо деякі депутати не розуміють російської, то я буду говорити українською", і таки перейшов на державну мову, при цьому в ході доповіді переходячи на російську.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі бурхливо відреагували на законопроект спікера Верховної Ради Андрія Парубія, котрий передбачає виступ в парламенті виключно державною мовою.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?