Порошенко відповів на скандальну заяву посла Німеччини: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко відповів на скандальну заяву посла Німеччини: опубліковано відео

Порошенко відповів на скандальну заяву посла Німеччини: опубліковано відео

Президент України Петро Порошенко відповів на заяву посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля, який припустив можливість проведення виборів на Донбасі в присутності російських військ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.
"Проведення виборів на окупованій території (Донбасу) в присутності окупаційних іноземних військ твердо і абсолютно неможливе", - підкреслив він.
Також глава держави наголосив на необхідності розрізняти ситуації, коли іноземні війська є окупаційними, і коли вони присутні за згодою приймаючої країни.

Читайте також: Скандал з нардепом і Берлінською стіною набирає обертів: з'явилися нові заяви
"Можна провести паралелі з російською базою в Севастополі - ми багато разів проводили вибори, коли російські війська, з дозволу України, були присутні на базі в Севастополі. І абсолютно неприйнятно, коли окупаційні війська спробують просунути проведення виборів під дулами автоматів", - заявив Порошенко.
У той же час він засудив поведінку народного депутата Олексія Гончаренка, який помалював стіни біля посольства Німеччини в Україні, і назвав її абсолютно неприйнятною.


"Це його приватна позиція. Вона була засуджена фракцією і не відображає позицію політичної сили", - запевнив президент.
Нагадаємо, раніше посолНімеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що вибори на окупованій частині Донбасу можна провести і в присутності військ РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, на знак протесту проти таких заяв Райхеля Олексій Гончаренко написав червоною фарбою слово "Nein" (ні) на фрагменті Берлінської стіни біля посольства Німеччини в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?