Кличко зобов'язав "Київенерго" забезпечити прозорість нарахувань за тепло
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кличко зобов'язав "Київенерго" забезпечити прозорість нарахувань за тепло

Кличко зобов'язав "Київенерго" забезпечити прозорість нарахувань за тепло

Мер Києва Віталій Кличко зобов'язав "Київенерго" і "Єврореконструкцію" надати киянам доступ до зняття показів будинкового лічильника, щоб забезпечити прозорість нарахувань за тепло в кожному будинку столиці.
Таке доручення мер столиці дав за результатами доповіді в Київраді заступника голови КМДА Петра Пантелєєва щодо вартостю опалення в столиці, проблем із захмарними платежами і шляхів їх вирішення, повідомляє офіційний інтернет-портал київської влади.
Крім того, Віталій Кличко зазначив, що "Київенерго" має припинити практику нарахувань за опалення більш ніж за один календарний місяць.
"Водночас ми повинні визнати той факт, що рівень енергоспоживання київських будинків надзвичайно високий. І це теж безпосередньо впливає на розмір цін на опалення. Тому, наголошую: ми розробили ряд енергоефективних програм, які допоможуть знизити захмарні рахунки, які отримують кияни", - зазначив київський міський голова.
Мер також розповів, що в Києві розробили соціально-комунальний пакет, до якого увійшли наступні програми: "70/30" - діє для всіх будинків столиці та включає теплосанації, заміну вікон та дверей, утеплення стін тощо; відшкодування 30% вартості держкредитів на енергозбереження; безкоштовне встановлення квартирних лічильників соціально незахищеним громадянам; безкоштовна вода, капремонт і будівництво бюветів; індивідуальні теплові пункти; встановлення лічильників (в т.ч. замість вкрадених) капітальний ремонт систем гарячого водопостачання; ремонт аварійних тепломереж.
"Я пропоную кожному депутату приєднатися до інформаційної кампанії щодо реалізації цих енергоефективних заходів, щоб завдяки нашій спільній роботі в кожному столичному будинку знали про можливість участі в цих заходах і програмах. Щоб люди розуміли, на чому і як можна економити. Сьогодні це дуже важливо", - додав Віталій Кличко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?