Після бійки в Раді нардепи обмінялися "привітами"
Категорія
Політика
Дата публікації

Після бійки в Раді нардепи обмінялися "привітами"

Після бійки в Раді нардепи обмінялися "привітами"

Народні депутати від БПП Сергій Лещенко та Іван Мельничук пояснили, через що між ними сталася бійка в сесійній залі Верховної Ради.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські Новини.
Мельничук розповів журналістам, що причиною сварки став пост Лещенко в Facebook.
"Він опублікував пост про те, що депутати від БПП ходили на Банкову, де отримали вказівку не ходити на засідання антикорупційного комітету. І я, як член цього комітету, і члени фракції БПП підійшли до Лещенка і сказали: "Ми стоїмо перед тобою. Скажи, будь ласка, від кого з нас ти почув те, що опублікував?" - сказав депутат.
За його словами, Лещенко відповів, що може писати в Facebook все що завгодно. Мельничук також додав, що в цьому житті кожен повинен відповідати за свої слова.
Читайте також: В Верховну Раду через НП довелося викликати рятувальників
Лещенко у свою чергу підтвердив, що бійку в парламенті з Мельничуком викликав його пост в Facebook, де він написав, що «за вказівкою Банкової група депутатів від БПП просто не ходить на комітет».
«Вчора була спроба зірвати засідання антикорупційного комітету Верховної Ради, коли кілька депутатів від БПП за вказівкою Адміністрації президента просто не прийшли на засідання. Це робиться свідомо з метою показати, що цей комітет непрацездатний, що антикорупційні закони, які він проводить через себе, - нікуди не годяться, що НАБУ треба зробити частиною якихось силових органів, підконтрольних владі», - цитує Лещенко УНІАН.
За словами нардепа, Мельничук першим поліз в бійку, порвавши йому піджак.
"Сьогодні під час ранкового засідання до мене підійшов депутат Мельничук - це наближена особа до президента Петра Порошенка - він мажоритарник з Вінницької області, який обирався за допомогою президента, і почав з'ясовувати стосунки. Коли у нього закінчилися аргументи, він спробував застосувати якусь фізичну силу. Але йому це не вдалося, постраждав тільки мій піджак», - зазначив він.
Відповідаючи на питання, звідки у нього інформація, що депутатам було дано вказівку зірвати засідання комітету, Лещенко заявив, що «відповідним чином було сказано людям, які цей комітет формують».
«Люди, які не прийшли, сказали, що вони не ходитимуть. Це не тому, що вони все випадково втрьох вирішили десь усамітнитися, або мали інші справи, вони перед цим сказали: ми на комітет ходити не будемо, поки ви будете робити те, що ви робите», - пояснив політик, уточнивши, що на засідання профільного комітету, крім Мельничука, не прийшли депутати Олег Барна і Ігор Артюшенко.
Як пише Укрінформ, представник президента Петра Порошенка в парламенті Артур Герасимов заявив, що фракція БПП на своєму засіданні розгляне бійку між Мельничуком і Лещенком.
"Я вважаю, що в будь-якому випадку, безвідносно до будь-якої фракції, така поведінка є неприйнятною, і ми на фракції будемо обов'язково це питання розглядати", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, ГПУ пригрозила нардепу від БПП Сергію Лещенку, який раніше оскандалився з купівлею дорогої квартири, приводом за неявку в суд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?