У Польщі зробили нові жорсткі заяви на адресу України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі зробили нові жорсткі заяви на адресу України

У Польщі зробили нові жорсткі заяви на адресу України

Колишній міністр закордонних справ Польщі, лідер найбільшої опозиційної партії "Громадянська платформа" Гжегож Схетина заявив, що вважає нинішні відносини з Україною найгіршими за 25 років.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Стосунки з Україною - найгірші за 25 років. Історія - складна річ, але описувати історію - це завдання істориків, роль політиків - у побудові відносин", - зазначив Схетина під час дебатів у польському парламенті.
Читайте також: Скандальна заява Качинського про Бандеру: в Україні поляку дали "діагноз"
Додамо, що виступив у Сеймі й нинішній глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, за словами якого, Польща буде підтримувати Україну в усіх євроатлантичних прагненнях, боротьбі проти агресії РФ, однак буде пам'ятати і про історичні питаннях.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше резонансними заявами щодо України відзначився лідер правлячої партії Польщі "Право і Справедливість" Ярослав Качинський: за його словами, Україна не може стати повноцінним членом євроспільноти через глорифікацію фігури Степана Бандери. Українців обурили слова Качинського: в соцмережах висловлювання поляка викликали бурю негативних відгуків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?