Лукашенко боїться Росії, але йому "допомагає" війна в Україні - політолог з Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко боїться Росії, але йому "допомагає" війна в Україні - політолог з Білорусі

Лукашенко боїться Росії, але йому "допомагає" війна в Україні - політолог з Білорусі
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко боїться Росії, але війна на Донбасі, яку ведуть росіяни, залишає йому поле для маневра.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів білоруський політолог Алесь Логвинець.
"Щодо конфлікту з РФ, то, на мій погляд, Путін і Лукашенко зараз змушені домовлятися. Я не думаю, що ситуація дійде до відкритого конфлікту. Поки що все на рівні вербальних уколів", - сказав він.

Читайте також: Уби вство Гіві і істерики Лукашенка на адресу Росії пов'язані з однією причиною - Костянтин Боровий
Як приклад він навів недавню заборону Росією ввезення яловичини з Мінської області.
"Одразу після заяви про кримінальну справу проти російського чиновника РФ заборонила ввезення яловичини з Мінської області, звинувачуючи білоруську сторону в реекспорті українського м'яса. Це взаємні удари", - зазначив політолог.
За його словами, Лукашенкові вигідно те, що Росія веде війну на Донбасі.
"Загострення на Донбасі, а Москва не могла не докласти до цього руку, залишає для Лукашенка поле для маневру. Він боїться Росії, але і для Кремля буде важко вести одночасно війну і проти України, і проти Білорусі", - заявив Логвинець.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Кремль може влаштувати Лукашенку переворот і залишити в Білорусі свої війська - білоруський політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?