Став відомий можливий сценарій військового вторгнення Росії в Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

Став відомий можливий сценарій військового вторгнення Росії в Білорусь

Став відомий можливий сценарій військового вторгнення Росії в Білорусь
Джерело:  online.ua

Після військових навчань "Захід-2017", які Міноборони Росії хоче провести в тому числі на території Білорусі, російські війська можуть залишитися в країні.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів білоруський політолог Алесь Логвинець.
"Ми знаємо про військові навчання "Захід -2017" (які пройдуть цього року в Білорусі і Росії, - ONLINE.UA). Є роз'яснення Міноборони РФ, яке говорить, що готується 4000 вагонів: 2000 в один бік і 2000 в інший бік, які будуть перевозити російські війська і озброєння", - підкреслив він.
Політолог додав, що "є небезпека, що ці війська залишаться в Білорусі, ситуація дуже неоднозначна".

Читайте також: Лукашенко боїться Росії, але йому "допомагає" війна в Україні - політолог з Білорусі
У той же час Логвинець зазначив: "З іншого боку, Білорусі давно треба було будувати відносини з РФ на основі ринкових принципів і максимально скорочувати енергетичну залежність, тому що нафта і газ стали зброєю Кремля для отримання політичних дивідендів".
Крім того, він прокоментував і критику президента Білорусі Олександра Лукашенка на адресу Росії.
"Заяви Лукашенка - це, до певної міри, щось нове. Людина, яка в 1994 році говорила, що вона готова на колінах йти в Росію, в 2017-му говорить, що свобода і суверенітет - більш цінна річ, ніж нафта і газ. Це дуже цікаво. Це йде врозріз з думкою її ядерного електорату, але ми маємо нову ситуацію", - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UA: Кремль може влаштувати Лукашенку переворот і залишити в Білорусі свої війська - білоруський політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?