Поляки порадували Україну дружнім жестом
Категорія
Світ
Дата публікації

Поляки порадували Україну дружнім жестом

Поляки порадували Україну дружнім жестом
Джерело:  prostir.pl

Польська влада вирішила назвати сквер в центрі Варшави на честь знаменитого українського поета Василя Стуса.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Prostir.
Сквер, названий ім'ям українського поета, розташований на перехресті алеї Незалежності та вулиці Стефана Баторія. У міській раді Варшави пояснили своє рішення тим, що Василь Стус був "українським поетом і опозиційним діячем", а також "полонофілом і представником польсько-українського об'єднання".
Постанову ради тепер повинна виконати мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц. Рішення набуде чинності через 14 днів після його публікації в офіційному урядовому виданні Мазовецького воєводства.

Читайте також: День народження Стуса: бійці АТО прочитали вірші поета, з'явилося потужне відео
Поруч з майбутнім сквером Василя Стуса розташована Національна бібліотека Польщі і найбільший економічний університет країни - Головна торгова школа (SGH). Перейменування скверу коштуватиме Варшаві 8650 злотих (2 тисячі євро), велика частина цієї суми - ціна виготовлення і встановлення таблиць з назвою скверу.
Користувачів мережі обрадувало рішення влади польської столиці назвати сквер іменем українського поета.



Як повідомляв ONLINE.UA, 29 січня на Лук'янівському кладовищі в Києві перепоховали письменника і поета Олександра Олеся та його дружину Віру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?