Обрано нову назву однієї зі станцій метро в Києві
Категорія
Культура
Дата публікації

Обрано нову назву однієї зі станцій метро в Києві

Обрано нову назву однієї зі станцій метро в Києві
Джерело:  online.ua

У Київській міській раді затвердили перейменування станції Київського метрополітену "Петрівка" в "Почайну".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook активістки і засновника організації "Громадський рух Почайна" Аннабелли Моріної.
"Комісія з найменувань Київради щойно ухвалила рішення про перейменування станції метро "Петрівка" на станцію "Почайна"! Шикарний початок дня! Ми щасливі!" - написала Моріна.

Читайте також: Стало відомо про нові плани перейменувань в Києві: названо вулиці
За її словами, наступним етапом запровадження нової назви станції метро є громадські обговорення на сайті Київської міськдержадміністрації.


Користувачі прокоментували публікацію Моріної.
Олексій Резніков: Ще потрібно пройти шлях з підтримкою цього первинного Рішення. Після громадських слухань знову на Комісію та потім до Київради. Така процедура. Не розслабляйтеся.



Почайна - річка в Києві, один з правих приток Дніпра. У столиці збереглися витоки цієї водойми - вони знаходяться в промзоні поблизу станції метро "Петрівка". Додамо, що згідно з деякими історичним гіпотезами, в Почайні (в місці, де річка впадала в Дніпро на Подолі) князь Володимир проводив хрещення жителів Києва в 988 році.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Харкові розгорівся скандал через перейменування проспекту Героїв Сталінграда на честь загиблого бійця АТО Мирослава Мисла.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?