У вільний від любові час ходять "стучати": в Україні яскраво висловилися про "руській мір"
Категорія
Культура
Дата публікації

У вільний від любові час ходять "стучати": в Україні яскраво висловилися про "руській мір"

У вільний від любові час ходять "стучати": в Україні яскраво висловилися про "руській мір"
Джерело:  online.ua

Український письменник Сергій Сорокін, відомий у мережі під псевдонімом Лембіт Короєдов, зізнався, що відмовився дивитися російські фільми через те, що не розуміє їхніх героїв, котрі у вільний від любові час займаються доносами.
Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Російське кіно завжди злизано з західного. З-за відсутності співпереживання героям, я не можу на це дивитися, навіть якщо там буде щось, умовно кажучи, миле, наприклад, "про любов". Тому що мені плювати на їх любов, якщо у вільний від любові час вони ходять стукати в ГБ, як у колишні часи", - підкреслив він.
Сорокін також зізнався, що погано знає росіян і не стежить за ними.


Читайте також: В Україні чітко пояснили, чим Путін схожий на Гітлера: опубліковано відео

"Те, що мені випадково попадається про "російське життя" в інших журналах або медіа — це мене дивує, яким чином шокує, і я іноді реагую, що сприймається як щось обсценное (нецензурне, — ONLINE.UA). Я не знаю росіян, не розумію і не знаю", - розповів письменник.
За його словами, "до війни я ще міг якось співпереживати їх героям, хоча б розуміти, про що вони говорять, адже, щоб зрозуміти художній твір, потрібно ставити себе на місце героя, а я не можу себе поставити на їх місце".



"Не стежив за їх політичними подіями ще задовго до нинішнього конфлікту, просто це не було цікаво і актуально для мене — все-таки, ми живемо в іншій країні. Лише частково спостерігав за культурним контекстом — просто тому, що по дотичній в ньому брав участь, через самвидав, ну і за інерцією дивився їх масове кіно, всякий шлак, що закінчилося теж дуже давно, коли вони почали знімати явне пропагандонство, в тому числі і антиукраїнський", - зазначив він.


Читайте також: Що з сусідами? В Україні різко відреагували на інцидент з Жаданом в Білорусі

Сорокін також запевнив, що воліє дивитися "кіно нормальних народів".


"Можливо, їх (росіян) можна порівняти з радянськими людьми... Уяви у минулі часи радянського людини на Заході. Так, з ним могли говорити на якісь загальнолюдські або культурні теми, але могли його зрозуміти співрозмовники? Чи Могли вони знати до кінця? Те, що він приїде додому з міжнародного симпозіуму і піде в магазин за вареною ковбасою або писати звіт в КДБ?" – з сарказмом додав письменник.


На закінчення він підкреслив, що так само належить до росіян досі: "не знаю, чого чекати від будь-якого з них, а те, що у них у суспільстві відбувається, я випадково дізнаюся з чужих постів у ФБ: п'ють глід, будують дороги, чого вони можуть робити особливого, чого не роблять інші в побуті?"


Більше  читайте на ONLINE.UA: До війни я міг якось зрозуміти росіян, а тепер їх зовсім не знаю - український письменник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?