Українські танки в Авдіївці: в мережі на пальцях пояснили путінську пропаганду
Категорія
Події
Дата публікації

Українські танки в Авдіївці: в мережі на пальцях пояснили путінську пропаганду

Українські танки в Авдіївці: в мережі на пальцях пояснили путінську пропаганду
Джерело:  stopfake.org

В Україні чітко пояснили суть брехливих повідомлень російській пропаганді про те, нібито спостерігачі ОБСЄ "не помічали"  українських танків в Авдееці, котрі були введені в місто під час загострення на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  stopfake.org.

1 лютого кореспондент BBC Том Барридж розмістив у своєму Twitter відео, з якого випливало, що в Авдіївці знаходяться танки Збройних сил України.
З відео також зрозуміло, що в безпосередній близькості від техніки перебували представники спостережної місії ОБСЄ.



Фотографії із зображенням українських танків в Авдіївці також опублікували провідні міжнародні інформаційні агентства.


Публікація цих матеріалів стала підставою для звинувачень спостерігачів місії ОБСЄ в тому, що вони проігнорували цей факт.


1 і 2 лютого багато російські ЗМІ розмістили критику на адресу СММ ОБСЄ у зв'язку із замовчуванням цього факту.


Про це повідомив телеканал Зірка Міністерства оборони Росії, Вести і багато інших.




При цьому спостережна місія ОБСЄ не приховувала факту виявлення в Авдіївці забороненого Мінськими угодами озброєння. Місія ОБСЄ публікує свої щоденні звіти за попередній день. Інформація про зафіксовані в Авдіївці танки з'явилася в звіті за 1 лютого.
"У підконтрольних уряду районах спостерігачі бачили дві РСЗВ (БМ-21), що рухалися на схід по автодорозі M04 в с. Нетайлово (22 км на північний захід від Донецька), ще дві РСЗВ (БМ 21) у супроводі тентованого вантажівки, що рухалися на північ по автодорозі H20 в 3 км на південний схід від р. Волноваха (53 км на південь від Донецька), а також 4 танки (Т 64) за будівлею в Авдіївці, що є порушенням відповідних ліній відводу", - повідомляли спостерігачі.



Таким чином, твердження про те, що ОБСЄ проігнорувала факт невиконання Україною одного з положень Мінських угод, є неправдою.
Вже в 11:31 вранці 2 лютого співробітники місії розіслали повідомлення "Всупереч звинуваченням, СММ (спеціальна моніторингова місія) повідомила про (...) танки в Авдіївці".
Примітно, що офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова на своїй сторінці в соцмережі Facebook опублікувала звинувачення на адресу ОБСЄ про замовчуванні інформації про українські танки вже після того, як сама місія спростувала цей факт .



Міністерство оборони України також офіційно визнало факт наявності танків в Авдіївці 3 лютого: "бронетехніка знаходилася в оперативному резерві українських військ з метою адекватного реагування в разі спроби противника прорвати оборону українських військ. Танки не брали участі в бойових діях".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  один з видних бойовиків звинуватив ватажків ДНР у тому, що вони приховують розміри втрат і забороняють забирати з поля бою тіла загиблих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?