У Путіна знову розповідають, якою бути Україні: соцмережі обурені
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна знову розповідають, якою бути Україні: соцмережі обурені

У Путіна знову розповідають, якою бути Україні: соцмережі обурені
Джерело:  НТВ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що Україні варто повернутися до ідеї децентралізації.


Про це він заявив в ході програми "Підсумки тижня", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "НТВ".


"Безумовно, треба думати про децентралізацію, - заявив глава МЗС РФ і нагадав про зустріч дипломатів України, РФ, США і ЄС в квітні 2014 року: - Після багатогодинних переговорів була прийнята заява, в якій українська сторона взяла на себе зобов'язання негайно почати процес децентралізації за участю всіх регіонів України. Це було зафіксовано на папері за участю США, ЄС, Росії та України".


Читайте також: Патологічний брехун: заява путінського міністра по Україні розлютила соцмережі


"Тоді влада України розуміла, що країну потрібно тримати в цілісності, а для цього необхідно делегувати повноваження. Потім, напевно, вирішили, що раз Захід став підтримувати Україну, підкидати їм гроші, напевно, "прокотить" і без будь-якої децентралізації. Я впевнений, що без такого, вибачте за грубе слово, "втика" з боку наших західних партнерів більше нічого зробити неможливо", - сказав Лавров.


Російський міністр заявив, що близько третини областей України попросили перейти на договірні відносини з урядом. "Такі тенденції є в Одеській та Закарпатській областях, так що це не тільки схід і південь, це ще і захід країни. Задуматися треба, звичайно, про долю всієї країни, а не тільки говорити про те, що на схід від них агресор, тому більше нічого не потрібно робити, поки вони не закінчать боротися з агресією", - припустив він.


Подібні заяви Лаврова викликали хвилю обурення в соцмережах. Так, користувач techw написав: "Не говори нам що робити, і ми не будемо говорити, куди тобі треба піти".



N: "Навіщо людям заважати кайфувати жити в днр?! Не варто".


LOGIC2009: "Говорливий кінь" дає нам поради. Нехай краще думає як буде виконувати договір про базування Чорноморського флоту, настав 2017".




Злий волгоградец': "А в Росії і без всяких децентралізацій супер-світле майбутнє вже настало".



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль розкритикував роботу уряду в контексті реформи з децентралізації влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?