Гройсман зробив гучну заяву щодо блокади Донбасу: соцмережі гаряче обговорюють
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман зробив гучну заяву щодо блокади Донбасу: соцмережі гаряче обговорюють

Гройсман зробив гучну заяву щодо блокади Донбасу: соцмережі гаряче обговорюють

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що  блокада окупованого Донбасу  може стати причиною віяльного відключення і зупинок в електро- і теплопостачанні по всій Україні.


Про це він заявив 12 лютого в ефірі ТРК "Україна", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".


"З вугілля виробляється електроенергія і тепло. Куди поставляється це тепло? У будинки, житло, квартири громадян. Йдеться про те, що блокування поставок вугілля, якому немає альтернативи... це означає тільки одне - зупинка і віялові відключення по всій території країни. Чи потрібно до такого доводити - я думаю, що ні", - заявив глава уряду.


При цьому Гройсман погодився з необхідністю боротьби з контрабандою на лінії розмежування так само, як і на державному кордоні. "Але ми не повинні оголошувати жорстку боротьбу українським громадянам, у яких повинно бути ясно і тепло", - сказав він.


Читайте також: На Донбасі активісти заблокували ще один напрямок: опубліковано відео


Прем'єр також підкреслив, що багато великих населених пунктів України опалюються вугіллям. "Якщо хтось заявляє, що треба переходити на газ, то повинен розуміти - це призведе до ще одного росту цін на тепло або на електроенергію. Я взагалі вважаю, що сьогодні ціни є досить важкими для українських громадян", - зазначив Гройсман.


Відзначимо, що такі заяви глави уряду викликали бурхливу реакцію соцмереж. Так, блогер Антон Ходза написав: "Альтернативи вугіллю, може, і немає, а ось альтернатива Гройсману є. Не варто забувати".


Страшний БЕНДЕРовец: "Ну де-б ще Гройсман розповів про "безальтернативність кривавого бізнесу з терористами" як не на ахметовському ТРК "Україна".



Олександр: "А патріоти-блокадники, які виступають на 112-му, тебе зовсім не засмучують, це ж патріоти".


Блогер Роман Шрайк: "Вау. Яка новина! Раз так, то сенсу в формулі "роттердам +" ніякого немає. Можна ціни на електроенергію приводити у відповідність з реальністю. Скільки там переплата зараз? Раза в 2? Подумаєш, Ахметов перестане бабло лопатою гребти. Ми ж не за бабло Ахметова боремося. Правда ж?".




Olexander Nikishin: "У всьому світі є тільки вугілля з окупованих територій, ох**ти".


Роман Бєльській: "Із серії альтернативи російському газу - нема".



Відзначимо, що деякі з користувачів мережі підтримали заяви прем'єр-міністра:




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  недалеко від Торецькому відбулися зіткнення української поліції і активістів, які беруть участь в блокаді залізничного сполучення з окупованими районами Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?