На Херсонщині стався гучний інцидент з кримськотатарським батальйоном
Категорія
Події
Дата публікації

На Херсонщині стався гучний інцидент з кримськотатарським батальйоном

На Херсонщині стався гучний інцидент з кримськотатарським батальйоном
Джерело:  Куреш

Увечері 12 лютого в селищі Чонгар Херсонської області невідомі озброєні люди у військовій формі напали на базу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на радіо  Куреш.
"Озброєні люди захопили розташування, весь особовий склад і тих, хто знаходився в цей час на території, силою поклали на підлогу. За інформацією з місця подій, в розташуванні батальйону озброєні люди застосували вогнепальну зброю, роблячи попереджувальні постріли в повітря і по ногах. Повідомлень про постраждалих в розпорядженні редакції немає", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Посібники окупантів в Криму копіюють Януковича, в мережі сміються: з'явилося фото
У деяких ЗМІ з'явилися повідомлення, що на базу кримськотатарського батальйону нібито напали ЗСУ, проте в прес-службі оперативного командування "Південь" це спростували, назвавши подібну інформацію фейком.
"Підрозділ, який входить до складу військової частини оперативного командування "Південь" і виконує бойові завдання в Херсонській області на кордоні з Кримом, облаштовує за наказом командира бойові позиції. Під час здійснення необхідного переліку робіт на позиції прибули максимально озброєні представники незаконного збройного формування", - відзначили в прес-службі.
Відзначається, що представники збройного формування були затримані й роззброєні.
"Повідомлення про напад ЗСУ на громадську організацію "Аскер" є нічим іншим, як черговим фейком і спробою очорнити Збройні Сили України", - йдеться в повідомленні.
Прокоментували інцидент і в прикордонній службі України. За словами помічника глави Прикордонної служби Олега Слободяна, ситуація дійсно мала місце, однак це відбулося на віддалі від пункту КПВВ "Чонгар", де працюють прикордонники.
"Я знаю, що там працювали і співробітники СБУ і Нацполіції", - сказав Слободян в ефірі телеканалу  112 Україна.
Як повідомляв ONLINE.UA, о на півдні Херсонської області в селищі Чонгар на адміністративнму кордоні з Кримом добудована телерадіовежа, яка в майбутньому почне українське мовлення на окупований Росією півострів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?