Суд в Києві прийняв рішення щодо українця-в'язня Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд в Києві прийняв рішення щодо українця-в'язня Путіна

Суд в Києві прийняв рішення щодо українця-в'язня Путіна

Дарницький районний суд Києва визнав вирок засудженого за шпигунство в Росії українця Валентина Виговського і дозволив йому відбувати покарання в Україні.
Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини", про це заявив Артем Ткач, помічник судді Дарницького райсуду, який виніс рішення.
Повідомляється, що 10 лютого суд задовольнив клопотання Міністерства юстиції.
"Клопотання задоволено. Суд вирішив, що громадянин Виговський повинен відбувати покарання за злочин, передбачений ч.1 ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу у вигляді 11 років позбавлення волі, на території України", - повідомив помічник судді.
Таким чином, київський суд привів вирок суду РФ, яким засуджено Виговського, у відповідність до законодавства України. Своїм рішенням суд дозволив почати процедуру передачі Виговського в Україну в рамках Конвенції про передачу засуджених осіб.

Читайте також: Савченко все ж "побачилася" з українськими в'язнями Путіна: з'явилося фото
Очікується, що Міністерство юстиції України після отримання копії вироку суду направить інформацію про прийняте рішення в Росію. Після цього, за наявності згоди всіх сторін, повинна відбутися передача ув'язненого.
Як повідомляв ONLINE.UA, в 2015 році Московський обласний суд засудив до 11 років позбавлення волі в колонії суворого режиму громадянина України Валентина Виговського за звинуваченням у шпигунстві.
Чоловік звинувачувався в тому, що у вересні 2012 року нібито намагався завербувати через інтернет співробітників оборонного комплексу для незаконного перепродажу інформації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?