У Росії декількома цифрами розкрили помилку з анексією Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії декількома цифрами розкрили помилку з анексією Криму

У Росії декількома цифрами розкрили помилку з анексією Криму
Джерело:  online.ua

Утримання Криму з моменту анексії обійшлося Росії майже в 325 млрд руб (близько 146 млрд грн).
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.
"У Росії хвороба, яку мені важко точно діагностувати. Назвемо це поворотний совок. Справа в тому, що територія більше не платить дань, навіть навпаки, вона вимагає ресурсів. Це Девлет-Гірей і Іван Грозний могли брати людей в полон і продавати їх в рабство. Тепер продавати людей в рабство важко, в територію треба інвестувати. В Європі надлишок робочої сили. Тому захоплювати території невигідно", - розповів політолог.
Читайте також: Через Путіна РФ загрожує втрата територій, Китай може забрати їх навіть без війни - російський політолог
"Наприклад, в 2014-му (після анексії, - ONLINE.UA) утримання Криму коштувало мінус 125 млрд рублів з бюджету, в 2015 - мінус 100 млрд, 2016 - мінус 98 млрд. Це не багато, але й не так мало. Плюс санкції. Це вже 1% від ВВП РФ. Виходить, що в економічному плані Крим - програшний матеріал. Він не буде приносити гроші, що б там не говорили. Це ще один дотаційний регіон: Чечні платять $1 млрд, Криму - $1,5 млрд", - додав Орєшкін.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Кремль хоче відмовитися від Донбасу, але з переможним виразом на обличчі - російський політолог Орєшкін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?