У Путіна сильно збудилися через фото, яке перемогло в світовому конкурсі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна сильно збудилися через фото, яке перемогло в світовому конкурсі

У Путіна сильно збудилися через фото, яке перемогло в світовому конкурсі
Джерело:  rt.com

Фотографією року за версією World Press Photo 2017 став знімок, на якому зображений убитий в Туреччині російський посол Андрій Карлов і його вбивця.
Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Russian.rt.com, глава журі Стюарт Франклін з цим вибором не погодився: "Зображення тероризму не повинно бути фотографією року - я голосував проти". Проте з невеликою перевагою перемогла протилежна точка зору.
Франклін визнав, що автор знімка, турецький фотограф Бурхан Озбіліджі, випадково опинившись в арт-галереї Анкари і ставши очевидцем вбивства російського посла, виявив "витримку, сміливість і майстерність".

Читайте також: Уби вство російського посла в Туреччині: з'явилося нове відео моменту стрільби

Глава журі цілком підтримав присудження цьому знімку призу в категорії екстрених новин, але "був затятим противником" того, щоб назвати його фотографією року.
"Це фотографія вбивства, вбивці і вбитого в одному кадрі, і з моральної сторони так само сумнівно придатна для публікації, як і кадри з обезголовлюванням людей терористами", - пише Франклін.


Знімок з арт-галереї в Анкарі став третьою в історії конкурсу "фотографією року", пов'язаною з убивством. Найвідоміша відноситься до 1968 року, на ній відображена страта людини, підозрюваної в приналежності до Вьєтконга.
Відзначимо, що вибір журі фотоконкурсу викликав бурхливу реакцію у російських інтернет-користувачів.


Як повідомляв ONLINE.UA, російського посла Андрія Карлова в Анкарі застрелив місцевий поліцейський з криками "За Алеппо!"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?