В ЄС зробили важливий крок до безвизу для України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС зробили важливий крок до безвизу для України

В ЄС зробили важливий крок до безвизу для України

Європейський парламент погодив механізм тимчасового призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами, який став важливим кроком до  безвізовому режиму для України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНИАН.

Зазначимо, що під час відкриття пленарної сесії 13 лютого президент Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що в разі, якщо не збереться певна кількість депутатів для обговорення цього документа, він буде затверджений "за замовчуванням".
Депутати не виступили за додаткове обговорення, тому текст документа був остаточно узгоджений.


Читайте також: Безвіз для України: в ЄС не змогли порадувати термінами

Як відомо, механізм тимчасового призупинення безвізового режиму був прийнятий в грудні 2016 року, після чого документ зазнав юридичну і стилістичну правку, яка на утримання не вплинула.


Очікується, що рішення буде затверджено Радою Євросоюзу 27 лютого, після чого можуть бути розпочаті межинституционные переговори (Європарламент, Рада ЄС і президент ЄС) щодо надання безвізового режиму Україні.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запевнив, що до літа 2017 року Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?