Війна на Донбасі: в Україні розкрили "дрібну" тактику Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Війна на Донбасі: в Україні розкрили "дрібну" тактику Кремля

Війна на Донбасі: в Україні розкрили "дрібну" тактику Кремля
Джерело:  online.ua

Росія на дипломатичних зустрічах вдає, що виступає за Мінський процес, але на Донбасі намагається використовувати тактику "дрібного фолу".


Таку думку в статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.


"Зустрічі в Нормандські форматі на рівні міністрів або глав держав все більше спрямовані на демонстрацію активності і збереження обличчя їх учасників. Спільні прес-конференції після них не проводяться, узгоджені документи не приймаються. Наприклад, Мінські домовленості від 12 лютого 2015 року в кінці минулого року не були пролонговані. Вони зберігають свою стримуючу функцію тільки до пори, до часу, і події в Авдіївці показали, що документ не сприймається Росією і сепаратистами як обов'язковий до виконання. Україна не може собі дозволити відмовитися від них, щоб не накликати цим критику Заходу, а Росії, що бореться за скасування санкцій, також невигідно брутально їх порушувати. У Кремлі вважають за краще тактику дрібного фолу на Донбасі в надії, що арбітри з Берліна і Парижа цього не помітять", - зазначив політексперт.


Читайте також: Путін хоче змінити владу в Києві, а Трампу потрібно унікальна пропозиція від України


"З огляду на, що зустріч дипломатів запланована на 16-17 лютого - дату напередодні річниці розстрілу Небесної Сотні - я б не виключав озвучування Лавровим (главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, - ONLINE.UA) якоїсь капості, здатної підіграти бажаючим качнути ситуацію в Україні. Але це - максимум, на який сьогодні здатний Кремль. Там розраховують, що українці з'їдять себе самі", - продовжив він.


"Що стосується Мінських домовленостей, то візит найкваліфікованіших лікарів в мавзолей не здатний оживити його мешканця. Досягнуте два роки тому крихке перемир'я залишається крихкою ж тактичною базою взаємодії сторін конфлікту, але не стане основою для його успішного вирішення. Потрібні нові учасники переговорного процесу і реальна дорожня карта виконання заявлених намірів", - резюмував Магда.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Кремль чекає, що українці з'їдять себе самі: про нові переговори по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?