Закриття Липецької фабрики Roshen: з'явилися нові деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Закриття Липецької фабрики Roshen: з'явилися нові деталі

Закриття Липецької фабрики Roshen: з'явилися нові деталі
Джерело:  interfax.com.ua

Рішення про закриття кондитерської фабрики Roshen в російському Липецьку прийняв менеджмент корпорації.
Про це заявив президент корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
Москалевський пояснив, що бізнес в Росії корпорація почала 20 років тому, і також розглядався варіант придбання фабрики в Орлі, але обрали все-таки Липецьк. "Запуск Липецької фабрики завжди був ініціативою менеджменту. Порошенко був там всього один раз в житті - 4 лютого 2014 року - і те, тільки тому, що він мені особисто обіцяв туди приїхати. Виробництво наших цукерок ніколи не було пов'язано з політичною кар'єрою Петра Олексійовича", - сказав він.

Читайте також: Жодної карамельки ворогові: соцмережі киплять через закриття Липецької фабрики Roshen
Президент корпорації також пояснив, що закриття фабрики так само стало рішенням менеджменту, прийнятим як з економічних, так і з політичних причин: "Коли сам Путін на прес-конференції почав обговорювати прибутковість фабрики тощо, я зрозумів, що вона для нього - козир у політичній грі, який можна експлуатувати постійно. А для цього він має намір тримати її в заручниках (системно продовжувати арешт на майно), щоб ми її ніяк не могли продати".
"Я до сих пір вважаю, що ті гроші, які ми завели в Україну у вигляді податків і дивідендів з Росії, - це краще, ніж нуль. Після 18 років, які я витратив на цю фабрику, так, мені знадобилося два роки для того, щоб спалити те, що я створив. Але головне я зрозумів: на посаді Іуди ми не будемо, - підкреслив Москаленко. - Я їх повідомив (про закриття фабрики) і все. Це було рішення менеджменту".

Читайте також: М и придумали гасло Roshen, але зараз я з Порошенком не співпрацюватиму - політтехнолог Гайдай
Згідно з прогнозами, вже з 1 квітня Липецька фабрика припинить виробництво, і вже на 1 червня завершить реалізацію продукції. Логістичний центр в Росії також припинить роботу.
Відзначимо, що в Арбітражному суді Липецької області розглядають два кримінальні провадження за перевірками АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", два - по ТОВ "Рошен".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відхрестився від причетності до закриття фабрики Roshen в Липецьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?