У Папи Римського вже хочуть мирити українців з російською церквою
Категорія
Культура
Дата публікації

У Папи Римського вже хочуть мирити українців з російською церквою

У Папи Римського вже хочуть мирити українців з російською церквою
Джерело:  online.ua

Ватикан закликав створити комісію, яка повинна сприяти примиренню Російської православної церкви і Української греко-католицької церкви і "лікуванню історичних ран минулого".
Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Ватикану", таку ініціативу озвучив голова Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох.
"Щодо болючої ситуації в Україні, особливо відносин Російської православної церкви і Української греко-католицької церкви, я вважаю, що одним з плодів зустрічі Папи Римського і патріарха Кіріла в Гавані могло б бути і має бути повернення до багаторівневого діалогу", - підкреслив кардинал під час виступу у Фрайбурзі (Німеччина).

Читайте також: Папа Римський, георгіївська стрічка і клуб шанувальників Путіна
"На історичному рівні бачиться необхідним співробітництво, яке, мабуть, буде важким і довгим, на тему ран, отриманих в минулому як однією, так і іншою стороною, щоб очистити пам'ять. Без лікування пам'яті важко уявити собі спільне майбутнє", - додав він.
Представник Ватикану зазначив, що необхідно також вести діалог не тільки про теологічні, а й про актуальні національні і політичні проблеми, щоб знайти рішення, які допоможуть примиренню.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол Папи Римського в Україні Клаудіо Гуджеротті оцінив можливість візиту понтифіка на окуповані території Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?