Такого ще не було: в ЄС розговорилися щодо США
Категорія
Світ
Дата публікації

Такого ще не було: в ЄС розговорилися щодо США

Такого ще не було: в ЄС розговорилися щодо США
Джерело:  Welt am Sonntag

В Євросоюзі стурбовані тим, що США можуть втратити світове лідерство через внутрішню напруженість, якої не спостерігалося ніколи раніше.
Про це заявила верховний комісар ЄС із зовнішньої політики Федеріка Могеріні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її інтерв'ю Die Welt.
"Я ще ніколи не бачила США такими поляризованими, такими роз'єднаними і так обтяженими конфліктами, як зараз", - підкреслила вона, висловивши свої побоювання тим, що подібна динаміка може негативно позначитися на глобальній стабільності.
При цьому Федеріка Могеріні додала, що "тому, хто хоче бути світовим лідером, потрібно бути внутрішньо сильним, впевненим у собі і згуртованим".

Читайте також: У Путіна відповіли Трампу щодо Криму і погоріли на обмовці
"Якщо найбільша демократія світу відчуває напруженість такої сили, тоді це може стати дестабілізуючим фактором для всього іншого світу", - заявила вона.
Європейський дипломат зазначила, що в майбутньому чекає, що між Європою і США переважатимуть прагматичні відносини.
"Ми перейдемо в наших відносинах на новий етап. Нам потрібно промацувати різні теми, щоб подивитися, де є точки дотику. Але в цьому немає ніякої драми", - резюмувала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Євросоюз і США зробили спільну заяву про необхідність збереження санкцій проти Росії до звільнення нею окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?