Трамп не пробачить: стало відомо, як серйозно помилилися люди Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп не пробачить: стало відомо, як серйозно помилилися люди Путіна

Трамп не пробачить: стало відомо, як серйозно помилилися люди Путіна
Джерело:  online.ua

Росіяни припустилися серйозної помилки, намагаючись домовитися про скасування санкцій з радником президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Майклом Флінном, і зробили главу Білого дому затятим противником Кремля.
Таку думку в своєму блозі на ONLINE.UA висловив український політтехнолог Олексій Голобуцький.
"Обговорення радником з питань нацбезпеки (на той момент - майбутнім радником Майклом Флінном, - ONLINE.UA) з послом Росії Сергієм Кисляком питання санкцій обурило демократів, оскільки це - порушення закону (є у них там такий - якраз про обговорення державно значущих питань з представниками держав, з якими у США складні відносини, особами без належних повноважень)", - нагадав він.

Читайте також: У Путіна відповіли Трампу щодо Криму і погоріли на обмовці
При цьому республіканців з апарату Трампа "обурив не стільки сам факт, скільки брехня Флінна, що такого не було (так, практично один в один ситуація з Клінтоном і Монікою - хоча в питаннях нацбезпеки ні правда, ні брехня не врятують від суду і покарання)".
"Адже вони мало того, що повірили своєму - вони ще й ризикнули на основі тільки цієї довіри публічно спростувати звинувачення щодо радника! Зганьбитися встигли і віце-президент Майк Пенс, і глава апарату Білого дому Рейнс Прайбас, і прес-секретар Білого дому Шон Спайсер", - підкреслив він.
Політтехнолог зазначив також, що тільки вперте мовчання Трампа "дозволить йому вийти з ситуації з мінімальними втратами".
"Швидше за все, тепер республіканці просто ще пильніше стежитимуть і за діями, і за риторикою Трампа: чи немає ознак російського шантажу, чи не є його рішення проросійськими? Але ж є ще й спецслужби США, глибоко обурені нахабним і практично відкритим втручанням ФСБ у внутрішні справи США!" - вважає Голобуцький.
На його думку, в США чекають "і слухання, і розслідування, до того ж свідчитиме не тільки (і не стільки?) Флінн, але і Дональд Трамп".

Читайте також: Людей Трампа знову спіймали на зв'язках з Путіним: розгорається скандал
"Чи знав, що відбувається? Чи розумів, кого брав в штаб, а потім в Білий дім? Оскільки питання з закулісними домовленостями вже практично можна вважати доведеним: одна реакція Путіна на висилку російських розвідників (американських дипломатів не тільки не вислали, але прислали запрошення для їх дітей на кремлівську ялинку) вже може служити доказом", - додав він.
Голобуцький зазначив, що в результаті цих помилок Кремля "позиція Трампа, як мінімум, надовго (а можливо - і до закінчення каденції) буде антиросійською", оскільки американський президент буде змушений діяти відповідним чином "під тиском обох партій Конгресу, а також спецслужб".
"І заодно "на грунті особистої неприязні": в недолугій спробу вигородити "друга Дональда" Кремль, фактично, ображає його", - вважає він.
Політтехнолог нагадав спроби росіян "заступитися" за Трампа.

Читайте також: У Трампа знайшли жорсткі слова для путінської Росії
"Глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Калашников заявив, що "президент США Дональд Трамп не витримує тиску, який на нього чиниться". Олексій Пушков, сенатор Ради Федерації, в Твіттері видав: "Майкл Флінн став жертвою "параної і полювання на відьом". Глава парламентського комітету з міжнародних питань Костянтин Косачев заявив, що "або Трампа... послідовно (і небезуспішно) заганяють в кут, або русофобія вразила тепер вже і нову адміністрацію від верху до низу". Тільки Пєскову вистачило розуму заявити "Ми не хочемо це коментувати" на питання зі шпилькою "так було чи ні обговорення санкцій?" - перерахував він.
Голобуцький впевнений, що "історія бізнесмена Трампа свідчить, що принизливі відгуки про себе він не прощає, незалежно від причин".
"Загалом, в ході гучних звинувачень російською стороною "опонентів" і "ворогів" Трампа в американському політикумі, розвідці і ЗМІ" з метою підірвати спроби Трампа поліпшити відносини з Росією "стався самопідрив", - резюмував він.


Більше  читайте на ONLINE.UA: Россия оскорбила Трампа и подорвала сама себя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?