"Російський" скандал в оточенні Трампа: західні ЗМІ дізналися дуже гучну деталь
Категорія
Світ
Дата публікації

"Російський" скандал в оточенні Трампа: західні ЗМІ дізналися дуже гучну деталь

"Російський" скандал в оточенні Трампа: західні ЗМІ дізналися дуже гучну деталь
Джерело:  Fox News

Президент США Дональд Трамп на шостий день свого перебування при владі вже знав, що його колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн увів в оману віце-президента Майка Пенса щодо реального змісту його телефонних розмов з послом Росії Сергієм Кисляком, але не повідомив про це свого заступника.
Таку гучну деталь скандалу навколо Флінна повідомив Fox News в своїй статті, переклад якої зробив ONLINE.UA.


Дізнавшись про розмови Флінна з послом Росії Сергієм Кисляком, Трамп тримав віце-президента в невіданні, повідомило у вівторок агентство Associated Press з посиланням на чиновників Білого дому.


Пенс і інші офіційні особи рішуче захищали Флінна протягом декількох тижнів до його відставки.


"Вони не обговорювали нічого з того, що пов'язано з рішенням США про висилку дипломатів або введенням обмежень проти Росії", - сказав Пенс в телевізійному інтерв'ю CBS News минулого місяця.


Читайте також:

Людей Трампа

знову спіймали на зв'язках з Путіним: розгорається скандал


Представник Пенса Марк Лоттер сказав, що віце-президент дізнався, що отримав "неповну інформацію" від Флінна після першої доповіді Washington Post в минулий четвер.


Пенс і керівник апарату Білого дому Райнс Прібус зіграли важливу роль у відставці Флінна, повідомили джерела каналу Fox News.


Білий дім заявив у вівторок, що звільнення Флінна сталося не через те, що він обговорював з Кисляком санкції проти Росії, - що є потенційним порушенням закону, - а через те, що він протягом кількох тижнів вводив в оману Пенса і інших старших помічників Трампа про зміст розмов.


Представники Білого дому заявили, що вони провели ретельний аналіз контактів Флінна, в тому числі стенограм розмов, таємно записаних розвідкою США, але не знайшли нічого незаконного.


Пенс, як кажуть, був злий і глибоко розчарований інформацією, що розкрилася.


"Руйнування рівня довіри в результаті цієї ситуації і ряду інших сумнівних інцидентів привело до того, що президент попросив генерала Флінна про відставку", - сказав прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.


Спайсер також додав, що і інші "сумнівні інциденти" сприяли звільненню Флінна. За словами однієї людини, знайомої з ситуацією, ці інциденти включали спроби колишнього радника з національної безпеки отримати доступ до закритої інформації для свого сина під час перехідного періоду щодо зміни влади в США.


Флінн в інтерв'ю The Daily Caller News Foundation в понеділок, заявив, що в бесідах з послом Росії "не перетнув ніяких ліній".


Проте американський чиновник повідомив, що Флінн був в постійному контакті з Кисляком в той день, коли адміністрація Обами застосувала санкції відносно Росії у зв'язку з втручанням хакерів в американські вибори, і під час інших подій, що відбувалися протягом перехідного періоду. Спайсер сказав, що Флінн не обговорював санкції за вказівкою президента.


Перед відходом у відставку Флінн повідомив новинному некомерційному сайту The Daily Caller, що він і Кисляк говорили тільки в загальних рисах про російських дипломатів, висланих з країни президентом Бараком Обамою в якості відповіді на втручання Москви у вибори в США.


"Це не стосувалося санкцій. Йшлося про 35 людей, яких вигнали, - сказав Флінн. - Це було в основному так: "Дивіться, я знаю, що це сталося. Ми все розглянемо". Я ніколи не говорив нічого схожого на: "Ми збираємося переглянути санкції".



Читайте також

:

Трамп не

пробачить: стало відомо, як серйозно помилилися люди Путіна

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?