Блокада на Донбасі: Кабмін прийняв резонансне рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Блокада на Донбасі: Кабмін прийняв резонансне рішення

Блокада на Донбасі: Кабмін прийняв резонансне рішення

У Кабінеті міністрів України прийняли рішення про введення надзвичайних заходів в енергетиці через дефіцит вугілля, викликаний блокадою активістами поставок сировини з окупованих територій Донецької і Луганської областей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Повідомляється, що рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду 15 лютого.
Читайте також: СБУ зробила гучну заяву про вугілля з окупованого Донбасу
"Унаслідок блокади повністю заблоковане постачання енергетичного вугілля на ТЕС і ТЕЦ, а це - третина електрики України і тепло в деяких містах. Вважаю такі дії неприпустимими і вважаю, що поставки вугілля повинні бути розблоковані, тому ми тут і зібралися, щоб прийняти рішення про введення спеціальних заходів в сфері енергетики", - зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
При цьому Гройсман підкреслив, що поки що відключень електроенергії не буде.
Також прем'єр додав, що він звернувся в РНБО з приводу блокади Донбасу.
"Це питання РНБО, тому що тут є питання національної безпеки та інших силових відомств. Тому я звернувся в РНБО з проханням детально розглянути всі аспекти і вплив цього блокування на життя українських громадян і відповідним чином вжити всіх необхідних заходів всіх необхідних служб для того, щоб ця проблема була знята з порядку денного. Тоді, коли разом і наша економічна частина, і правоохоронна система відреагують, я переконаний в тому, що ми зможемо досягти успіху", - сказав Гройсман.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні повідомлялося про зупинку Алчевського металургійного комбінату через дефіцит сировини, викликаний блокадою Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?