Порошенко зробив заяву щодо блокади Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Порошенко зробив заяву щодо блокади Донбасу

Порошенко зробив заяву щодо блокади Донбасу
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко вирішив винести питання блокади поставок вугілля з окупованих районів Донбасу на засідання Ради національної безпеки і оборони.
Про це глава держави заявив на заходах, присвячених Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Twitter прес-секретаря глави держави Святослава Цеголка.
"Сьогодні РНБО розгляне питання енергетичної блокади", - процитував він слова президента.
Також повідомляється, що в ході засідання будуть вирішуватися питання поставок вугілля з альтернативних джерел.

Читайте також: Надзвичайні заходи в енергетиці: в Україні пояснили провину Ахметова і не тільки


Крім того, Порошенко назвав безвідповідальними політиків, які публічно підтримують залізничну блокаду, передають "Українські новини".
"Я дуже добре розумію емоції багатьох українців, які щиро підтримують цю акцію. Ця емоція досить природна для суспільства, стомленого роками війни. Але тим політиканам, які цією емоцією скористалися для свого егоїстичного вузькопартійного піару, я ніколи не пробачу їх цинізму і їх безвідповідальності", - сказав він, додавши, що блокада стала чинником дестабілізації в країні.

Читайте також: СБУ зробила гучну заяву про вугілля з окупованого Донбасу

У той же час глава держави запевнив, що перелік товарів, дозволених для торгівлі з окупованими районами Донбасу, буде переглянутий і обмежений.
"Вчора на нараді у мене в Адміністрації, де брав участь прем'єр-міністр, ми домовилися ще раз переглянути і обмежити перелік товарів, які дозволяється перевозити через лінію розмежування», - заявив він, повідомляє 112.ua.
Порошенко додав, що "силовим структурам було доручено посилити боротьбу з контрабандою, і до контролю не просто бажано, а й вкрай необхідне залучення народних депутатів і громадськості".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кабінет Міністрів через блокаду Донбасу впровадив надзвичайні заходи в українській енергетиці.
Пізніше в інтерв'ю ONLINE.UA відомий експерт пояснив причини і назвав винуватців впровадження цих заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?