Український вчений в полоні бойовиків ДНР: з'явилися нові деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Український вчений в полоні бойовиків ДНР: з'явилися нові деталі

Український вчений в полоні бойовиків ДНР: з'явилися нові деталі
Джерело:  Новини Донбасу

16 лютого 2017 року вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, захоплений в полон бойовиками ДНР, відзначає вже другий день народження в неволі.
Про це заявив син полоненого українця Олександр, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новости Донбасса".
Родичі полоненого Козловського пояснили, що за 387 днів, що він провів у полоні, звернулися в різні дипломатичні місії і інстанції, проте відчутних результатів це не дало. За словами дружини, Валентини Козловської, останній раз встановити зв'язок з чоловіком вдалося 6 грудня.
Читайте також: Бо йовики ДНР вперлися щодо відомого вченого: опубліковано відео
"Він кілька секунд сказав, що він тримається, і буде триматися, скільки вистачить сил", - пояснила вона і зазначила, що здоров'я Козловського погіршилося - проживання в погано освітленій, сирій камері 1,5 метра на 3 негативно позначилося на ньому.
Також близькі полоненого вченого відзначають, що справа проти Козловського була сфабрикована, але його ім'я міститься в списках, які Україна подала на обмін полоненими.
Нагадаємо, вчений Ігор Козловський потрапив в полон до бойовиків 27 січня 2016 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше радник глави СБУ Юрій Тандит розповів, що бойовики ДНР звинувачують Козловського, вченого зі світовим ім'ям, в незаконному зберіганні зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?