Діти на окупованому Донбасі мріють про вишиванки
Категорія
Культура
Дата публікації

Діти на окупованому Донбасі мріють про вишиванки

Діти на окупованому Донбасі мріють про вишиванки
Джерело:  online.ua

Українські діти на окупованому Донбасі часто мріють про дуже незвичайні речі, наприклад, зустріти Новий рік у вишиванці.
Про це в своєму блозі на ONLINE.UA розповів відомий волонтер, ветеран АТО Мирослав Гай.
За його словами, нещодавно він разом зі своїм фондом "Світ і Ко" вирішив приєднатися до конкурсу "Війна очима дітей". У ньому брали участь і діти з контрольованих бойовиками територій: листи від цих дітей передавали родичі, вони ж відвозили малюкам подарунки.
Гай поділився розповідями про те, як діти сприймають те, що відбувається, і чого чекають.
"Побажання до Діда Мороза пишуть: Дід Мороз, я хочу в вишиванці зустріти Новий рік, і все. Дуже там не пафосно, тому що він так описує свої відчуття", - повідомив він.
На думку волонтера, такі бажання у дітей виникають тому, що їм забороняють подібне, "а все, що заборонено - дитину приманює".
Читайте також: М інськ вбиває: в мережі обговорюють одкровення пропагандиста ДНР
Гай розповів також про те, як діти говорять про війну.
"Ну, наприклад, побігли кудись, прибігли - а там уже загинув хтось. Сиділи з мамою у ванній, тремтіли. Мама розповідала щось, заспокоювала..." - розповів він.



Волонтери також зняли невеличкий фільм про маленьких очевидців протистояння на Донбасі.



"Там діти різного віку, є і зовсім маленькі, юні. Наприклад, хлопчик - у нього слуховий апарат. Він каже - я його вимикаю, не чую вибухів. І мені стає добре. Тобто нібито нічого немає. Хоча в цей момент все вибухає навколо. Я так розумію, що він втратив слух під час війни. Контузія. Каже: я втрачав-втрачав слух, втратив, і це добре, тому що я не чую війни", - заявив Гай.

Читайте також: Укра їнці програли Росії пропагандистський бій і отримали поради, як виправити ситуацію: з'явилися фото і відео
Також він додав, що в своїх історіях діти передають "дуже конкретні речі, тому що дитина іноді не може узагальнювати, їй легше передавати деталі, і деталі - вони набагато більш красномовні, ніж якісь дорослі висновки".
"Різні висновки. Наприклад, одна дівчинка написала, що прийшли погані люди. Ось прийшли погані люди - вона з того боку пише - і почалася війна. Приблизно так", - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UA - Когда взрывы, я выключаю слуховой аппарат: дети о войне на Донбассе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?