Порошенко зробив жорстку заяву про блокаду Донбасу: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив жорстку заяву про блокаду Донбасу: з'явилося відео

Порошенко зробив жорстку заяву про блокаду Донбасу: з'явилося відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко жорстко розкритикував блокаду залізничного сполучення з Донбасом, яка привела до впровадження надзвичайних заходів в енергетиці, і назвав політиків, які її підтримують, "політиканами, які шкодять Україні".
Про це він заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт глави держави.
"У зв'язку з абсолютно безвідповідальними діями політиканів, які на темі блокування влаштували собі абсолютно цинічний піар на крові, виникли прямі загрози енергетичній безпеці держави. Причому загрози сьогодні поширюються не тільки на енергетичну галузь", - підкреслив Порошенко.
Президент зазначив, що учасники блокади "захищають" українську металургію від українського же коксу, українські сім'ї - від українського тепла, українські будинки від українського світла, українців від робочих місць, а українську гривню - від стабільності".

Читайте також: Надзвичайні заходи в енергетиці: в Україні пояснили провину Ахметова і не тільки
Глава держави додав, що через брак енергетичного вугілля виникли проблеми з енергопостачанням ряду міст, а також з'явилися ризики для металургійних підприємств, деякі з яких змушені скоротити виробництво.
"По-третє, вони створюють образ слабкої держави, хаосу і отаманщини, коли держава не здатна навести лад, і такою подається картина в закордонні ЗМІ", - додав він.


Порошенко впевнений, що блокада "дискредитує Україну в очах населення тимчасово окупованих територій і тим самим створюються перешкоди для подальшої реінтеграції та повернення окупованих територій".
"По суті, я хочу підкреслити - вони блокують не ОРДО/ОРЛО, і не їм створюють проблеми. Вони блокують Україну, вони блокують нашу боротьбу за відновлення територіальної цілісності", - сказав він.
Глава держави додав, звертаючись до учасників блокади: «Не ви ці землі збирали і не вам їх відрізати".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко пообіцяв, що на засіданні РНБО буде переглянутий і обмежений перелік товарів, якими дозволено торгувати з окупованими територіями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?