Ясніше нікуди: Путін отримав новий удар від Пентагону
Категорія
Світ
Дата публікації

Ясніше нікуди: Путін отримав новий удар від Пентагону

Ясніше нікуди: Путін отримав новий удар від Пентагону
Джерело:  online.ua

Міністр оборони США Джеймс Меттіс, який раніше жорстко висловився про відносини з РФ, завдав ще одного удару по Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Washington Post.
Глава Пентагону заявив, що в США не готові співпрацювати з Росією з питання боротьби проти "Ісламської держави" в Сирії.

Читайте також: Трамп повинен зупинити Путіна в Україні, інакше доведеться воювати з Росією в іншій країні - західні ЗМІ
"Поки що ми не готові співпрацювати з Росією на військовому рівні, але наші політичні лідери будуть намагатися знайти точки дотику і спільну мову з тим, щоб Росія виконувала свої зобов'язання і могла повернутися в міжнародне співробітництво, в тому числі і з НАТО", - заявив Меттіс під час прес-конференції в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.
Таким чином, глава Пентагону відреагував на результати телефонної розмови президента РФ Володимира Путіна і глави США Дональда Трампа. Нагадаємо, що 29 січня президенти обговорювали в тому числі і можливість спільної боротьби проти ІДІЛ в Сирії.
Також повідомляється, що Меттіс відмовився реагувати на відповідь міністра оборони РФ Сергія Шойгу на жорсткі висловлювання про співпрацю з Кремлем.
"Я не бачу підстав відповідати на російські заяви. Я можу сказати лише, що НАТО - це альянс, готовий захищати свої принципи і спосіб життя", - зазначив міністр оборони США.
Як повідомляв ONLINE.UA, США продовжать допомагати Україні нарощувати військовий потенціал: про це стало відомо після розмови міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з першим заступником глави Пентагону Робертом Уорком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?