До посольства Польщі принесли портрет Бандери: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

До посольства Польщі принесли портрет Бандери: з'явилися фото і відео

До посольства Польщі принесли портрет Бандери: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

У Києві учасники націоналістичного руху "Чорний комітет" провели акцію біля посольства Польщі в Україні, протестуючи проти гучних висловлювань польських політиків про Степана Бандеру.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу організації.
"Сьогодні, 16 лютого, активісти "Чорного Комітету" вивісили портрет Бандери на посольстві Польщі в Києві. Причиною акції стали відверто антиукраїнські заяви вищих чиновників Польщі. Зокрема, мова йде про президента Анджее Дуді голову правлячої партії "Право і Справедливість" Ярослава Качиньського, які в ультимативній формі вимагають від України відмовитися від героїзації Степана Бандери і УПА", - сказано в заяві.
Читайте також: Скандальна заява Качинського про Бандеру: в Україні поляку дали "діагноз"
"Ми підкреслюємо, що жодна держава в світі не в праві втручатися у внутрішні справи України. У той час, коли ми в важких боях вириваємося з-під впливу Російської імперії, подібні заяви Польщі є ударом в спину. Україна зараз воює за незалежність, а не за заміну одного хазяїна на іншого", - зазначили активісти.


Фото: скрин-шот из видео



У той же час, за повідомленнями телеканалу 112, в посольстві Польщі і в міністерстві закордонних справ поки ніяк не прокоментували акцію.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше стало відомо, що у центрі Варшави один зі скверів буде носити ім'я репресованого в радянські часи українського поета Василя Стуса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?