Порошенко прийняв важливе рішення у зв'язку з блокадою на Донбасі: з'явився документ
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко прийняв важливе рішення у зв'язку з блокадою на Донбасі: з'явився документ

Порошенко прийняв важливе рішення у зв'язку з блокадою на Донбасі: з'явився документ
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко підписав указ, який покликаний врегулювати ситуацію з блокадою активістами поставок вугілля з окупованих територій Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт президента.
Указ "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичної безпеки України та посилення захисту критичної інфраструктури" був підписаний Порошенко після рішення Ради національної безпеки і обороныУкраины.
Читайте також: Надзвичайні заходи в енергетиці: в Україні пояснили провину Ахметова і не тільки
Згідно з документом, МВС, Нацгвардія, а також СБУ має забезпечити громадський порядок на важливих інфраструктурних об'єктах в зоні АТО.
Порошенко дав розпорядження Кабінету міністрів вжити дії щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України, затвердити список товарів, які переміщуються з або в зони проведення АТО в Луганській і Донецькій областях, визначити заборонені для переміщення товари, а також посилити дії по боротьбі з так званої контрабандою.
Президент також тимчасово заборонив експорт з України вугілля антрацитових порід, закликав Кабмін розробити план реконструкції діючої енергетичної системи, в тому числі ТЕС і ТЕЦ, на яких використовується вугілля антрацитної групи, а також створити резерв вугілля.
Важливе місце в указі Порошенко обіймає і питання тарифів на енергоносії.
"Разом з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, невідкладно: вивчити об'єктивність, економічну і соціальну обґрунтованість встановлених тарифів на енергоносії, електроенергію, житлово-комунальні послуги та опрацювати можливі заходи щодо вдосконалення механізмів державного регулювання діяльності в цій сфері природних монополій та управління суб'єктами господарювання, корпоративні права яких належать державі, а також проінформувати населення про результати цієї роботи", - сказано в указі.
.








Как сообщал ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко пообіцяв, що на засіданні РНБО буде переглянутий і обмежений перелік товарів, якими дозволено торгувати з окупованими територіями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?