"Хмурий", названий винуватцем катастрофи Boeing на Донбасі, дивно відповів на звинувачення
Категорія
Події
Дата публікації

"Хмурий", названий винуватцем катастрофи Boeing на Донбасі, дивно відповів на звинувачення

"Хмурий", названий винуватцем катастрофи Boeing на Донбасі, дивно відповів на звинувачення
Джерело:  BBC

Російський відставний офіцер Сергій Дубінський ("Хмурий"), ім'я якого прозвучало в доповіді Bellingcat як відповідального за транспортування ракетної системи "Бук", з якого був збитий малайзійський Boeing в липні 2014 року, заперечує свою причетність до трагедії, звинувативши в ній Україну.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Russian.
Читайте також: Поганий тиждень для Путіна: "Хмурий"-винуватець катастрофи MH17 розбурхав мережу
Видання направило "Хмурому" питання по електронній пошті, адресу якої зазначено в матеріалі розслідування, і отримало відповідь.
"Подібні "розслідування"- не більш ніж спроба відвести слідство у бік від факту, що обстріл вівсяз українського "Буку". Для людини, що володіє мінімальними знаннями географії і знає, де на той момент проходила лінія фронту, подібні статті нічого, крім гомеричного сміху, викликати не можуть", - йдеться у відповіді, отриманому ВВС.
"Це чергова спроба "натягнути сову на глобус", суміш відібраних фактів і брехні. Головними факторами у даній справі є два: 1. Хто віддав команду на поразку цілі. 2. Хто стріляв. Ні до першого, ні до другого я не маю ніякого відношення", - дивно висловився "Хмурий".
Він додав, що справжня мета публікації Bellingcat - "змусити кого-небудь, наприклад, Хмурого, "проговоритися" в інтерв'ю, що дасть дослідникам додаткові факти".
Нагадаємо, що експерти групи розслідувань Bellingcat заявили, що передали матеріали зведеної групі слідчих (JIT, Joint Investigation Team), яка веде кримінальне розслідування загибелі Boeing MH17.
Літак Малазійських авіаліній, що здійснював рейс за маршрутом Амстердам — Куала-Лумпур був збитий 17 липня 2014 року в Донецькій області. Усі 298 осів, що перебували на борту, загинули.
Міжнародне розслідування показало, що "Боїнг" був збитий ракетою серії 9М38, використовуваної в зенітно-ракетний комплекс "Бук", установка була доставлена з Росії і запущена з території, що контролювалася тоді бойовиками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?