Заарештовано главу світової компанії, подія вже відгукнулася на біржах
Категорія
Світ
Дата публікації

Заарештовано главу світової компанії, подія вже відгукнулася на біржах

Заарештовано главу світової компанії, подія вже відгукнулася на біржах

Глава Samsung Group Лі Чже Ен заарештований за підозрою в корупції.
Ордер видали в суді Сеула, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".

Читайте також: Пу тін сміється, Янукович сумує: в мережі обговорюють імпічмент президенту Південної Кореї
Чи Чже Ен підозрюється в причетності до корупційного скандалу, внаслідок якого стався імпічмент президента Південної Кореї Пак Кин Хе. Суд вважає, що бізнесмен передав $38 млн близькій подрузі президента Цой Сун Сіль, щоб влада не перешкоджала злиттю холдингу з однією з будівельних компаній. Слідство повинно закінчитися до кінця місяця, в очікуванні суду Лі Чже Ен перебуватиме у в'язниці в Йивані.
Фігурантом корупційного скандалу також є керівник Samsung Electronics Сан Джин Пак, але дозволу на його арешт суддя не дав.
За даними "Прайм", в зв'язку з арештом Лі Чже Єна, станом на 6:52 за київським часом акції Samsung на біржі Південної Кореї впали на 1,21% до попереднього закриття. При цьому раніше папери вже впали в ціні на 3,2%.
Відзначимо, що главою Samsung Group є Лі Кун Хі, однак після того, як він тяжко захворів у 2014 році, фактично компанією керує його син Лі Чже Ен.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Південній Кореї виник великий скандал навколо президента Пак Кин Хе, близька подруга якої Цой Сун Сіль, не займаючи офіційної посади, правила тексти її промов, отримувала мільйони доларів за діяльність некомерційних організацій, мала доступ до секретних документів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?